Kommentaren gir uttrykk for skribentens meninger.

Både seminardeltakere og utsendte journalister uttaler seg i optimistiske vendinger. Gry Blekastad Almås i NRK rapporterer gledesstrålende fra «action room»! Nå skal det skje, liksom. Men ser det sånn ut?

Klikk her for å abonnere på nyhetsbrev fra Norsk debatt

Dette er hva vi veit så langt:

- Kina, USA, Australia og India er klodens verstinger når det kommer til kull. Ingen av dem vil være med på en avtale om kullets framtid.

- Kina og USA - supermaktene som i første omgang teller i klimasammenheng - «snakker sammen». Og det må vel være et godt tegn? Det de har blitt enige om så langt, er at de i løpet av klimamøtet i 2025 (!) skal ha kommet overens om en plan for klimakutt innen 2035!

- Klima- og miljøminister Espen Barth Eide sitter i tilsynelatende endeløse forhandlinger med Indonesia om rettferdig og bærekraftig handel med klimakvoter …

Her kan du lese flere innlegg av Arild Rønsen

Greta Thunberg karakteriserte COP26 som et «bla-bla-bla»-møte - i god tid før forhandlingene starta. Noen mener hun på den måten sprer «politikerforakt». Mye tyder dessverre på at det svenske klima-ikonet får rett i sine bange antakelser.

Jeg er ikke tilhenger av diktatur. Men når det gjelder klimaet, kan det se ut som om denne vår kjære klode ville hatt godt av en administrerende direktør med utvida fullmakter.

Les mer fra Norsk debatt