ERLING BRAUT HAALAND kan knapt gå et skritt i det offentlige rom uten at det postes bilder og meninger i sosiale medier. Sånn er det å være superstjerne i den digitale tidsalderen. Det er alltid en smarttelefon en meter unna.

Noe byr han på, som joggesko-shoppingen med det amerikanske mediehuset Complex sin Youtube-serie «Sneaker Shopping».

Les også: Overrasket fansen: – Trodde aldri jeg kom til å se Haaland her

Andre ting, som massiv oppmerksomhet rundt dagligdagse handleturer hos Sainsburys eller Marks & Spencer, slipper han ikke unna.

TIL SØNDAG MØTES Manchester City og Liverpool på King Power Stadium i Leicester. Godt er det. Sesongen starter alltid med kamp mellom forrige sesongs liga- og cupvinner. Med en uke igjen til seriestart begynner fotballen å ta over for alt det andre.

Selv om han blir stadig bedre utenfor arenaen, der ironi og meldinger som gjerne tolkes i alle retninger er en underliggende faktor, er det på banen han er best.

Spørsmålet nå - enda ett steg opp til Premier League - er hvor god?

Klikk her for å abonnere på nyhetsbrev fra Norsk debatt

GJENNOM 89 OBLIGATORISKE kamper i alle turneringer scoret Erling Braut Haaland 86 mål for Borussia Dortmund. Det er enormt. Siden han debuterte i Bundesliga i januar 2020, er Robert Lewandowski den eneste spilleren på planeten Tellus med mindre spilletid mellom scoringene.

Ingen spiller i historien har scoret flere Champions League-mål før fylte 22 år (23) – Lionel Messi hadde til sammenlikning «bare» 17.

Sånn sett – fordi vi er norske og kan vår vinteridrettshistorie – kan du si han er i Manchester City for å hoppe etter seg selv.

Les også: Han er en av tidenes investeringer på fotballbanen

FORRIGE SESONG VANT Manchester City Premier League på 93 poeng, uten en definert spiss. Lagets toppscorer var Kevin De Bruyne (15). I det perspektivet kommer Brauten med en betydelig oppside.

Et av spørsmålene foran denne sesongen er derfor om City igjen kan nå hundre poeng eller mer.

Det store spørsmålet er derimot hva Erling Braut Haaland kan gjøre for dem i Europa.

DET ER I Champions League Pep Guardiola og Manchester City har savnet en djevel på topp når de hadde trengt en. Som i Madrid 4. mai. City var gode, hadde sjanser i fleng, men scoret bare ett mål. Det kostet dem til slutt en ny finale.

Manchester City hadde 4-3 ledelse fra hjemmekampen på Etihad og scoret også det første målet på Santiago Bernabeu, men klarte aldri å drepe kampen.

Det kostet dem finalen.

Real Madrid utliknet i det 90. minutt, gikk opp til 2-1 på overtid og i ekstraomgangene scoret Karim Benzema vinnermålet fra straffemerket.

Manchester City skjøt med løskrutt.

MANCHESTER CITY HAR aldri vunnet Champions League. Det plager Pep Guardiola. Nå har de fått en kanon lengst der framme. Da skjerpes plutselig kravene.

Det vil selvfølgelig være stas å vinne Premier League for sjuende gang siden 2012, og klubbens tiende ligatittel totalt.

Med Erling Braut Haaland på topp er det likevel mot Champions League siktet er rettet.

Les også: Skjerp deg, Brauten – du spiller for Norge!

SÅ LANGT I livet har de fleste fotballkamper Erling Braut Haaland har spilt, endt med scoring. Tallene hans er vanvittige, nesten ikke til å tro. På veien fra Molde til Manchester City har han flyttet grenser og smadret rekorder.

Vi driver fortsatt og hopper etter Wirkola i dette landet, de gråeste av oss husker ennå hvor vi var da Oddvar Brå brakk staven og siden 1992 har det vært typisk norsk å være god.

Nå skriver vi 2022.

Vær så god, Erling Braut Haaland.

Scenen er din.