Kjære Nettavisen,

For en del år siden var vi i familie. Da ville jeg kanskje dultet deg i siden, og sagt: «Gratulerer med den store dagen, din vesle rakker».

Liten kan jeg ikke kalle deg i dag. Med den veksten du har hatt de siste årene er du blitt en kraftig tenor i det norske mediakoret. Du har hatt en framgang som fortjener gratulasjoner og respekt i seg selv - med eller uten jubileum. Tjuefem-årsdagen du nå kan feire, feier vekk all tvil:

Du er voksen.

Var en frekkas - ble en vegviser

Heldigvis kan jeg fortsatt kalle deg en rakker, selv om du har blitt aldri så stor. Helt fra du tok dine første skritt har du pekt nese til de rundt deg. De som reagerte med «fy», «du må ikke» og «det går ikke».

Du enset dem ikke. Så fant du nye stier i det digitale landskapet. Der andre bare så tett skog så du muligheter. Du forsøkte å ta føringen, gikk først og de andre kom etter.

Du var en frekkas - og ble en vegviser.

Den rollen er jeg trygg på at du vil fortsette å fylle i voksen alder også.

Framfor alt er du en frekk rakker i den offentlige debatten. Tung i sessen er du ikke blitt, selv med tjuefem år på baken.

En motsats og et spørsmålstegn

Men stemmen din er ikke bare forfriskende ærlig, modig og ofte kontroversiell. Når stadig flere lesere og kolleger nå lytter, er det fordi stemmen tidvis er viktig også. En motsats der mange lett blir for enige. Et spørsmålstegn der andre har svarene. Det er verdifullt i et godt ordskifte.

Jeg savner deg litt i familieselskapene, Nettavisen, det må jeg innrømme. Med deg ved bordet blir det alltid litt mer fargerikt. Litt morsommere. Litt mer spennende.

Heldigvis ser jeg deg likevel nesten hver dag. Mest av alt fordi jeg har lyst, men etter hvert er du blitt såpass viktig at jeg også må, om jeg skal være på høyde med den offentlige debatten.

Så vi kommer til å fortsette å sees ofte i framtida også, selv om du har fått deg en ny familie, der du blomstrer og trives.

Nå fortjener du og dine flotte medarbeidere å feire skikkelig. Det har dere neppe blitt for gamle til riktig ennå.

Gratulerer med dagen, din store rakker.

TV 2 eide Nettavisen fra 2003 til 2009.