DEADLINE DAY ER her, det er bare timer igjen av årets første overgangsvindu i internasjonal fotball. Godt er det. På grunn av pandemien er det lite som skjer.

Januar er aldri den beste måneden for overganger selv om Erling Braut Haaland flyttet på seg for et år siden.

I tillegg har Covid-19 satt en kraftig brems på klubbenes økonomi og vilje til å påta seg nye kostnader.

Les også: Vi er sannsynligvis verdens dummeste fotballnasjon

ALLE OVERGANGSVINDUER BÆRER med seg daglige rykter og spekulasjoner. Når ett navn er kastet ut der, henger andre seg på. Jo flere som svelger åtet, jo flere kilder har man på kroken.

News flash folkens, Vår Herre er observert i Eden Hazards hage, det ryktes om budkrig mellom St. Petersburg og KFUM.

Mino Raiola skal være agenten.

Han forlanger utkjøpsklausul!

Her kan du lese flere innlegg av MortenP.

25. JANUAR LANSERTE Englands største tabloid, The Sun, en sånn type nyhet. «Man City could sign Lionel Messi AND Erling Haaland in huge transfer splurge as they focus om revolutionising attack». Det første som slo meg var fanen «GOSSIP» ved siden av tittelen, det var ikke en gang overgangsrykter slik vi kjenner dem.

Det var sladder.

UNDER SLADDER KAN du skrive hva du vil, det er jo bare sladder. The Sun hadde i tillegg plukket opp sin sladder i Mail. Gjennom flittig og helt bevisst bruk av ordet kan argumenterte tabloiden for at Manchester City kan komme til å sjokkere verden til sommeren.

De kan hente Lionel Messi skrev Mail ifølge The Sun, og de kan komme til å hente Erling Braut Haaland også - ikke minst fordi The Sun tidligere i måneden hadde skrevet en nyhetssak om at det Manchester City kunne ha en fordel når det gjaldt å signere Borussia Dortmunds norske superspiss.

Det finnes ingen kilde til denne overgangenes monsterpakke over alle monsterpakker, det er ingen som vet noe som helst.

Det er bare sladder.

Men som The Sun skriver «according to reports» og Mail:

Det kan jo skje.

Les også: Tidenes yngste er fortsatt ung

FOR Å SITERE Kjetil Rekdal, «I får lyst å sei piss». Ja, det kommer mye god informasjon ut av England, mange fotballjournalister har meget gode kilder og er stort sett alltid i forkant, men Messi og Brauten sammen til Manchester City? Nei, jeg tror ikke det. Men snart er det over for nå, neste gang klokka slår 00.00 er vi tilbake til normalen.

Kan hende Joshua King har vært på legesjekk og signert for Southampton også.

Ørjan Nyland er i hvert fall på plass i Norwich.

Les også: Klippekortene forsvinner med Solbakken

NÅR DET INTERNASJONALE overgangsvinduet stenger begynner det gjerne å røre på seg i Norge. Etter klokka 00.00 til natta vet vi i hvert fall hvem som eventuelt ikke skal flytte lenger enn til Sverige. Det åpner markedet i Norge, og det senker gjerne også prisene.

Fram til det internasjonale vinduet stenger håper klubbene på salg og spillerne på kontrakter der pengene er større enn i Norge.

Om det ikke skjer blir det hjemlige markedet et alternativ.