Gå til sidens hovedinnhold

Hadde Josef Stalin fortsatt vært i live, ville Moxnes blitt hentet til Moskva for heder og ære

MDG og Rødt er klare for å legge landet øde. Rødt vil at fagbevegelsen og egne politikere i kommunistisk ånd skal ta over stort sett hele Norge. MDG skal også vrake kapitalismen ved å erstatte den med en smultring.

Kommentaren gir uttrykk for skribentens meninger.

Har du lest de politiske partiers arbeidsprogrammer? Uansett hva du skal stemme på så bør det være obligatorisk.

De grønne og mørkerøde har denne valgkampen fosset frem og stadig flere støtter to politiske bevegelser som skal skape de største samfunnsomveltninger siden Blücher sank ved Drøbak.

MDG og Rødt har nedfelt «Dette vil vi»-politikken på til sammen 259 sider. Her handler det om alt fra leksefri og karakterfri skole til forbud mot å bruke private fly og bygge private hytter.

For min del er det den økonomiske politikken som skiller klinten fra hveten i norsk politikk. Rent overordnet så er de to partiers økonomiske politikk ekstremt radikal og ingen blir spart. Hverken rike eller fattige.

Les Rødts arbeidsprogram her.

Les MDGs arbeidsprogram her.

Hentet til Moskva

Norsk presse har de siste dagene hatt et visst fokus på Rødts politikk, så det burde være godt kjent at Bjørnar Moxnes vil bruke oljefondet for å ta en rekke selskaper av børs, for så å underlegge disse noe han kaller demokratisk kontroll.

Altså, våre folkevalgte og trolig LO-tillitsvalgte skal styre selskaper som Equinor, Telenor, Norsk Hydro, Yara og alle landets banker. At en del av forpliktelsene overfor landets pensjonister ryker med i statsangrepet mot privat eierskap, synes ikke å bekymre.

Kommunistene i Rødt er så blodrøde som de høres ut. Ved å kuppe den økonomiske makten i Norge på alle nivåer skal Rødt bruke denne for å oppnå partiets politiske mål, nemlig å gjøre Norge til et marxistisk samfunn. Sagt på en annen måte, økonomisk verdiskapning byttes ut med politisk ideologi og de store samfunnsomveltninger. Slike samfunn er også kjent som verdens verste diktaturstater.

De eneste Rødt har invitert til dette skrekkscenario for Norge er LO, som under en Rødt-regjering skal få langt mer makt enn det LO har i dag. Fagbevegelsen er ifølge Rødt «den viktigste organisasjonsformen for arbeiderklassens kamp mot kapitalistisk utbytting og undertrykking og for økt innflytelse i samfunns- og arbeidsliv.»

Og norsk næringsliv skal kappes opp i mindre biter og organiseres gjennom «kooperativer, arbeiderstyrte bedrifter, sparekasser, privateide småbedrifter og lignende eierform».

Hadde Josef Stalin fortsatt vært i live, ville Moxnes blitt hentet til Moskva for heder og ære.

Klikk her for å abonnere på nyhetsbrev fra Norsk debatt

Smultringen i valgkampen

MDGs økonomiske politikk for landet er tydelig forklart i de grønnes arbeidsprogram, der MDG vil utvide statsbudsjettet med forpliktende mål for livskvalitet og økologisk bærekraft, og legge disse til grunn for den økonomiske politikken, etter prinsippene i smultringmodellen.

Ja, du leste riktig.

Smultringmodellen, men hvilken økonomisk tese skjuler seg bak dette samfunnssystem?

For grønne kommunister dreier alt seg om klima, uansett hva de måtte komme med av ideer, derfor et FNs bærekraftmål grunnplanken for all økonomisk tenking. For smultring-økonomene er økonomisk vekst den store djevel.

Smultringmodellen var et påfunn som dukket opp på 70-tallet blant noen få miljøradikale og den har heldigvis skapt latter over hele verden, unntatt hos MDG og den omdiskuterte grønne organisasjonen Attac.

De grønne mener faktisk på ramme alvor at smultring-økonomien garantert fikser følgende: Utrydder fattigdom, stopper klimaendringer, sikrer god helse, skaffer fred og sørger for rettferdighet.

Her kan du lese flere kommentarer fra Jan Petter Sissener

Det er lett å harselere med dette quick fix-føleri, men siden det er nedfelt i et politisk partiprogram som får mange smultring-politikere inn på Stortinget må det tas på alvor blant de av oss som er opptatt av frihet og velferd.

Smultringmodellen er en oppskrift for hvordan man skaper et diktatur.

Skremt

Det er ingen hemmelighet at jeg som velger sjonglerer litt på borgerlig side når det er valg. Jeg har i år også støttet Venstre og Senterpartiet med økonomiske bidrag. Det handler om å delta i den frie og åpne samfunnsdebatten.

Les mer fra Norsk debatt her

Å lese partiprogrammene til de radikale partiene på ytre venstreside gjør meg skremt, og inspirerer meg til å delta enda mer i det offentlige ordskifte.

Godt valg, uansett hva du stemmer.

Kommentarer til denne saken