Gå til sidens hovedinnhold

Hadde Ronaldo løyet på alderen ville han blitt trodd

Presset var enormt, forventningene enda større, men Cristiano Ronaldo er størst. Om du tvilte og mente han er for gammel for et lag Ole Gunnar Solskjær bygger på yngre spillere, tro om igjen.

Kommentaren gir uttrykk for skribentens meninger.

Manchester United – Newcastle 4-1

FOR CRISTIANO RONALDO (36) er alder bare et tall. Han kommer uten utløpsdato og synlige tegn på slitasje. Tilbake på Old Trafford vant han en kamp av en den typen Manchester United må vinne for å være en seriøs tittelutfordrer.

Med portugiseren på laget er de det.

Bruno Fernandes har fått en landsmann å bære børa med.

En ny tidsregning har startet i den røde delen av Manchester.

Les også: Ronaldo-dobbel sikret seier mot Newcastle

DET FØRSTE MÅLET (1-0) scoret han fordi instinktet ikke er blitt dårligere med åra, og fordi han luktet retur da Mason Greenwood fyrte av sitt målgivende skudd. Det var enkelt, står omtalt på første side i målscorer-manualen, og handlet om rutine.

Det andre (2-1) kom på en kontring - avsluttet med distinkt presisjon mellom beina på Newcastles keeper, alt fordi farten og snerten også er der.

Hadde Cristiano Ronaldo prøvd å lyve på alderen ville han klart det.

36 år du liksom, glem det!

CR7 FIKK ALLE 90 minuttene av Ole Gunnar Solskjær, de første for Manchester United siden 16. mai 2009. Det var helt fortjent. Cristiano Ronaldo er fortsatt en fotballspiller med enorme ferdigheter og ditto ambisjoner, han er ikke innom Old Trafford bare for å vise seg fram.

Han er der for å spille så mye som mulig.

Og for å vinne kamper og de trofeene Manchester United lengter etter.

Klikk her for å abonnere på nyhetsbrev fra Norsk debatt

OLE GUNNAR SOLSKJÆR er skipperen på denne skuta. Gjennom snart tre år har han hatt hendene på roret. Seilasen har vært urolig, men gjennom stadig nye signeringer har påmønstringen av mannskap gjort reisen troverdig.

Selv om media har ønsket å kaste kristiansunderen over bord, har kursen mot det vi nå ser vært ufravikelig og fjellstø.

MED CRISTIANO RONALDO om bord nærmer Manchester United seg et mannskap de ikke har hatt på mange år. Det forplikter like mye som det stiller krav. Ole Gunnar Solskjær kan ikke gå en sesong til uten et trofé.

Skjer det vil støyen vi med jevne mellomrom har opplevd, påstandene om udugelighet og kravene om avskjed, fortone seg som en fis på ei flaske.

Det er nå det virkelig gjelder for Ole Gunnar Solskjær.

Bak MS Manchester United vil haiene følge den videre ferden.

Her kan du lese flere kommentarer fra MortenP

DE 90 FØRSTE minuttene med Cristiano Ronaldo ble en drømmedag i Drømmenes Teater. Litt trått til å begynne med. Så alt fansen kunne be om. Selv 36-åringer med fem Champions League-triumfer, fem gullballer og 450 scoringer for Real Madrid blir nervøse ved slike anledninger, lampefeber hører bransjen til og går heller ikke ut på dato.

Nettopp derfor, og fordi Cristiano Ronaldo er den siste som tar prestasjoner på dette nivået som en selvfølge, er Manchester Uniteds sjokksignering en overgang med mening og troverdighet langt ut over den økonomiske oppsiden av det hele.

I sitt eget hode er Cristiano Ronaldo fortsatt i 20-åra.

Han er sulten og har mange trofeer igjen å vinne.

UTAFOR STYREROMMENE ER det seirer, poeng og trofeer som synliggjør en fotballklubbs suksess. Den forretningsmessige biten av det er det ikke så mange som bryr seg om. God eller dårlig råd, ser du det med supporternes øyne kommer en organisasjon av Manchester Uniteds format og kaliber med en forpliktelse til å levere spillere av format.

Ole Gunnar Solskjær har fått eierne til å innse det, og med Ronaldo har han pyntet sin egen kake.

Men det kommer også krav om fest.

Les mer fra Norsk debatt her

DENNE LØRDAGEN GIKK det bra, det kunne faktisk ikke vært bedre. Cristiano Ronaldo kom, ble hyllet som en gud og leverte det han er der for - håp, optimisme og tro. På tribunen satt Ryan Giggs, og han spilte til han var 40 år.

Det er en grunn til at kontrakten på to år har en opsjon på et tredje.

Kommentarer til denne saken