Lionel heter han, og begynte å drible allerede i vuggen i hjemlandet Argentina.

Etter hvert ble han ikke mindre enn verdens beste fotballspiller og en STOR stjerne på verdenshimmelen, for ikke å si gresset.

Det var tydeligvis ikke grønt nok for ham hjemme, så unge Lionel dro ut i verden. Fotball er som kjent universell.

Han endte til slutt i Barcelona og så ut til å trives godt der. Men så er det noe som heter penger, som har sneket seg inn i fotballens verden i stadig sterkere grad. Lionels krav på det området ble for stort, selv for suksessrike Barcelona.

Da det ble klart at han nok måtte forlate klubben, gråt Lionel store krokodilletårer. Som ble fanget opp av kameraer over hele kloden.

Klikk her for å abonnere på Norsk debatt sitt nyhetsbrev

Knusktørr halvøy

I mellomtiden hadde imidlertid en annen klubb, denne gangen i Paris, siktet seg inn mot Messi.

Paris Saint Germain (PSG) hadde allerede solide spillere i stallen, som brasilianske Neymar og franske Mbappé. Men selv med disse trumfkortene hadde ikke PSG klart det store målet: å vinne Champions League.

Da Messi ble ledig på markedet var PSGs rekruttører raskt på banen. Forhandlingene varte ikke engang særlig lenge. For PSG har et solid argument: nærmest ubegrenset med penger.

De kommer fra eierne, et lite land på en flat og knusktørr halvøy i Midtøsten ved navn Qatar. Et emirat med tilsvarende halve Norges befolkning, der ikke engang de fleste får lov til å være statsborgere. Men styrtrikt.

Presidenten i PSG, Nasser al-Khelaïfi, er statsråd i emiratet uten portefølje. «Dette var et stort ønske fra begge sider», sa han.

Les også: Støtter du Super League i desperasjon kan du også bruke Messi som gissel

Mbappés mamma

Det er nok sant.

Messi, som ikke er helt ung i fotballens verden lenger, kan se rolig på en kommende pensjonstilværelse, og PSG styrker sine sjanser til det store målet.

Verden har aldri sett maken til et angrep med Messi, Neymar og Mbappé side ved side.

Men. Sistnevnte er ikke like begeistret. Han har lenge ytret ønske om å få bytte klubb. Men da svarer al-Khelaîfi at så enkelt er det ikke.

Har man kommet inn i PSG er det på livstid. Mammaen hans, som beskytter sønnens rettigheter, har begynt å yppe seg. Det tok også flere dager før Kylian Mbappé ønsket Messi velkommen.

De andre lagkameratene har heller ikke vist den store begeistringen. Det kom til syne allerede på den første treningen da det viste seg at Messi ikke hadde noe garderobeskap. Skandale.

Lønn i bitcoin, men ingen steder å henge svett treningstøy …

Les også: Norsk Ligue 1-ekspert: - Jeg skjønner at folk er opprørt over dette

Messimani

Vi har nok ikke sett siste sesong i serien ennå. Men fansen gir f. De står i kø helt ned i metroen for å kjøpe Messi-drakt.

Det sies at når PSG har spilt sin første kamp har de allerede fått tilbake de svimlende summene de måtte ut med til Messi selv og alle mellomleddene.

Les flere meninger fra Norsk debatt

Selv har jeg plutselig fått venner som ønsker seg billett til PSGs klubbarena Parc des Princes.

Det er jo det det er: (fotball)prinsenes park. Velkommen til Paris, Lionel!