ALT UT OVER noen hyggelige kokker på treningsfeltet Carrington er galt i Manchester United. Hilsen Cristiano Ronaldo. Av alle måter å søke skilsmisse på er dette veien han velger.

Om du lurte på om Cristiano Ronaldo spiller for Manchester United i 2023, så vet du det nå.

Svaret er nei.

DET KOMMENDE INTERVJUET med Piers Morgan bekrefter den påstanden. Onsdag og torsdag slippes det i to deler, men alt man trenger for å konkludere er søndagens lille smakebit på ett minutt og femtiåtte sekunder.

Cristiano Ronaldo vil vekk fra Old Trafford.

Måten han gjør det på er å sette fyr på alt og alle, inkludert sitt eget ettermæle.

INGENTING ER PÅ stell i Manchester United, om vi skal tro Cristiano Ronaldo. Alt er egentlig helt ræva. Alt som var fint fram til Sir Alex Ferguson gikk av med pensjon i 2013 er ødelagt.

Klubben er akterutseilt i forhold til konkurrentene, men kanskje enda verre gitt den stadig voksende konkurransen:

De skjønner det ikke selv, og vet ikke hva de holder på med.

JEG NEKTER Å tro at Cristiano Ronaldo er dum. Han hadde ikke vært der han er om han hadde vært så tjukk i huet som dette intervjuet indikerer. Det åpenbare er at han har en agenda, og at det noen omtaler som hodeløst er et velfundert og godt planlagt angrep der hensikten er å hellige middelet.

Les også: Solnedgangen er satt for Cristiano Ronaldo

Cristiano Ronaldo vil vekk fra en manager som ikke skjønner hvem han er eller hører på det han sier, han vil vekk fra Erik ten Hag.

Måten han åpner den døra på er å si at han føler seg forrådt og derfor ikke har respekt for klubbens manager.

NÅR CRISTIANO RONALDO velger å ta skilsmisseforhandlingene til det offentlige rom har ikke United noe annet valg enn å signere papirene. Advokater er selvfølgelig satt på saken, men her er bevisene for alle å se.

Lønnsmottaker nummer sju har trampet på alle avsnittene i kontrakten, selv kommaene får juling.

Manchester United er nødt til å terminere kontrakten.

Klikk her for å abonnere på nyhetsbrev fra Norsk debatt

SÅ LANGT HAR klubben tatt Cristiano Ronaldos drepende kritikk til etterretning. Det er klokt i påvente av mer. I en pressemelding fra Old Trafford heter det at Manchester United vil vurdere sin respons når alle fakta er etablert.

Det blir en lett oppgave, de snaue to minuttene er mer enn nok.

Når klubben i samme pressemelding sier fokus er å forberede laget på andre del av sesongen – og understreker at det handler om å fortsette momentumet, troen og samholdet som bygges blant spillere, manager, stab og fans – så ligger det i kortene at det vil skje uten CR7.

Les også: Ronaldo slår tilbake mot klubbens anklagelser: – Kunne aldri gjort det

CRISTIANO RONALDO VET derfor hvor dette leder. Det han ikke vet er konsekvensene det vil få. Samtidig kan det virke som han ikke bryr seg.

I Cristiano Ronaldos verden trumfer varemerket alt, og det er lite slår CR7.

I tillegg vet han av erfaring at tiden leger alle sår.

I DET FAMØSE intervjuet nevner Cristiano Ronaldo Sir Alex Fergusons avskjed som starten på Manchester Uniteds snart ti år lange nedtur. En liten fun fact i den anledning er gamlesjefens reaksjonsmønster ved antydning til selvhøytidelighet og ulydighet i garderoben.

Mange fikk føle det, spør bare David Beckham.

Hadde Cristiano Ronaldo gjort en tidel av det han nå har gjort under Ferguson, ville han ha fått sparken allerede.

Les også: Ronaldo slakter tidligere lagkamerater: – De utnytter meg