DET SNAKKES OM X-faktor når Aron Dønnum dras inn i fotballdiskusjonen, og det er helt riktig. Vålerengas kantspiller er ikke dusinvare i norsk fotball. Og det handler ikke om jåleri og mye blekk på kroppen, det handler om iboende ferdigheter som fotballspiller.

Aron Dønnum er sjelden.

Som fotballspiller er han også sjeldent modig.

DAG-EILEV FAGERMO snakker om kantspilleren sin med entusiastisk kjærlighet, og trykker Aron Dønnum til sitt bryst. Stadig vekk. Han kjenner igjen en spesiell fotballspiller når han ser en.

Det som var bra i fjor er blitt voksent i år.

Aron Dønnum 2021 er en veldig mye bedre utgave av Aron Dønnum 2020.

Les også: Tidligere flyvertinne Mina (27) tok tre ukers kurs - startlønna er på cirka en halv million (+)

STÅLE SOLBAKKEN SER det samme, og derfor er 23-åringen tatt ut til sin første landslagstropp. Aron Dønnum har en dimensjon de fleste fotballspillere ikke har. Han er ikke redd for å mislykkes. Går han seg fast, da prøver han en gang til, og går han seg fast igjen prøver han enda en gang.

Det ligger i blodet hans.

Det er sånn han er.

MEN ARON DØNNUM er mer enn det. Og veldig mye mer enn bildet som ble tegnet da han og angrepskollegaene gjorde Vålerenga kjerke til en catwalk for noen uker siden.

Når Vålerengas mest omtalte spiller scorer to mål i kampens døende minutter mot Brann i Bergen er det ikke fordi han er pen i tøyet.

Det er fordi han orker og jobber som ei bikkje.

DENNE TYPEN SPILLERE blir ofte beskyldt for å spille for seg sjøl. Aron Dønnum har sluttet med det. De sene scoringene på Brann Stadion viste en spiller som holder ut, som gjerne jager det umulige og som jobber for laget. Vålerengas seiersmål mot Molde bekrefter påstanden.

Her kan du lese flere innlegg fra MortenP.

Jeg tenker ikke på den siste berøringa som ga Vålerenga 3-2, men på aggressiviteten han viste i forsvarsspillet da landslagskollega og Molde-stopper Stian Gregersen ble presset til den kampavgjørende feilen ni minutter før slutt.

Aron Dønnum startet og avsluttet det angrepet for Vålerenga, ikke bare fordi han ville vinne, men fordi han orket.

Den dimensjonen, på toppen av det han gjør med ballen og som han viste i forkant av Vålerengas første scoring på Aker Stadion, rammer inn Fagermos kjærlighet og Solbakkens landslagsuttak.

SKAL DU VÆRE en toppspiller i dag må du spille begge veier, både med og uten ball. Jeg vet ikke hvor mye lenger Aron Dønnum løper i år sammenliknet med i fjor, eller hvor mange flere sprinter han tar - men tallene er garantert forbedret. Og derfor skinner han på banen, som en ujålete bryggesjauer i det hardtarbeidende kollektivet til Vålerenga.

Det er ikke på tekstilene og aksessoriene du skal dømme en fotballspiller.

Det er på banen.

Her kan du lese flere innlegg fra Norsk debatt.

PS! 8. august i fjor signerte Kåre Ingebrigtsen kontrakt med Brann ut 2022. Siden det har Brann vunnet fem av 24 kamper (5-6-13), ingen denne sesongen. Da Ingebrigtsen tok over lå Brann på 8. plass med 15 poeng etter 12 kamper. Ved sesongslutt var de nummer 10. Stillstand er den beste konklusjonen.

Nå er Brann sist uten poeng, og snart uten håp. Et tap til, mot Strømsgodset hjemme søndag, og mange vil mene det håpet er ute. Brann-Strømsgodset søndag kl. 18.00 handler derfor om poeng eller sparken.

Ingen trener kan overleve med en seiersprosent på 0/20.

I hvert fall ikke i Bergen.