Gå til sidens hovedinnhold

Henrik Pedersen har mistet spillernes tillit. Derfor mister han også jobben

En trener som mister garderoben kan ikke fortsette. Henrik Pedersen har mistet garderoben.

Kommentaren gir uttrykk for skribentens meninger.

DET SOM VAR vondt før Strømsgodset styrebehandlet Henrik Pedersens framtid etter varsel og påstander om rasisme, er blitt veldig mye verre etter styrets frikjennelse mandag kveld.

Godset-treneren var knapt renvasket for anklagene, før nyheten om sju nye varsler la seg som en enda mørkere sky over Marienlyst.

Riktignok anonyme varsler, meldt til NISO og ikke klubben, men det er fortsatt sju varsler.

Les også: - Strømsgodset-spillerne vil fjerne trener Henrik Pedersen

De som trodde spillergruppa i Godset står samlet bak Henrik Pedersen, tar feil.

STRØMSGODSETS STYRE VALGTE å tro det på bakgrunn av en melding fra lagets kaptein, Mikkel Maigaard. Selv om styret på den tida også var informert om at sju spillere hadde kontaktet NISO, valgte de å konkludere som Maigaard, at spillergruppa sto sammen om at ingen var blitt utsatt for rasistiske bemerkninger fra treneren.

At kaptein Maigaard på eget initiativ, og sannsynligvis også uten mandat fra en samlet spillergruppe prøvde å slukke en brann, kan passere som dårlig vurderingsevne.

At klubbens styre gjorde det samme, en ledelse som på det tidspunktet satt på informasjonen om de sju nye varslene, er forbi enhver fatteevne.

ANONYMITETEN I NISO-VARSLENE er selvfølgelig et problem. Når folk ikke vil stå fram med sine anklager vil påstandene alltid være vanskelig å forholde seg til. Men problemet er ikke så stort at Strømsgodsets styre kan bruke det som en unnskyldning til å fraskrive seg ethvert ansvar, og sånn sett ikke gå dypere i materien gjennom å gjøre sine egne undersøkelser.

I samtale med VG er det akkurat det styreleder Ivar Strømsjordet gjør.

I INTERVJUET MED VG sier Strømsgodsets styreleder at Mikkel Maigaards undersøkelser «på vegne av spillergruppa» nødvendigvis måtte tas med i betraktningen da saken ble behandlet mandag kveld. Samtidig innrømmer han at de anonyme varslene til NISO kunne tyde på at spillergruppa ikke var samstemt.

Likevel valgte styret å se bort ifra det siste, og heller forholde seg til kapteinen Maigaards melding om at enigheten var unison, og at det ikke var avdekket noe som kunne tyde på rasisme fra Henrik Pedersens side.

Rapportene fra innsida av Strømsgodsets spillerstall kan tyde på at det var et dårlig valg.

TIRSDAG KUNNE NETTAVISEN avsløre ordbruk og deler av bakgrunnen for det første varselet mot Henrik Pedersen, det som gikk til klubbens ledelse. Det var ikke greit. Uavhengig av tid, sted og måten det ble sagt på, la oss i hvert fall være enige om at sånt ikke passer seg på noen arbeidsplass.

Her kan du lese flere kommentarer av MortenP

Garderobeprat eller ikke, fleip eller fakta - «niggerbodies» og «monkey» er IKKE greit.

Å kalle det «uheldige episoder» er å gjøre den typen retorikk en tjeneste.

HENRIK PEDERSEN TRODDE saken var ute av verden da Strømsgodsets styre konkluderte som de gjorde mandag kveld. Det er den ikke. I beste fall kan det vise det seg å være sju «uheldige episoder» til.

Henrik Pedersen kan ikke leve med sju «uheldige episoder» til, anonymiteten til varslerne kommer ikke med noen form for amnesti.

Samtidig må de anonyme varslerne vite at de ikke kan leve med anonymiteten.

NÅR EN TRENER har mistet tilliten, har han mistet alt. På bakgrunn av onsdagens møter og uttalelser på Marienlyst, der spillerne varslet en pressemelding i løpet av torsdagen, har Henrik Pedersen mistet tilliten.

Les mer fra Norsk debatt her

Derfor er det over i Strømsgodset.

Det samme kan synes å være tilfelle for styreleder Ivar Strømsjordet.

Håndteringen av denne saken står til stryk.

FOR STRØMSGODSETS SPILLERE det viktig å forstå at heller ikke de kan fortsette med en splittet garderobe. Fra påstått kollektiv enighet til sju nye varsler og full splittelse, uten ett hundre prosent åpenhet synes veien tilbake å være uendelig lang.

Derfor må varslerne stå fram og vise ansikt.

Ikke bare for sin egen skyld, men også for Henrik Pedersens rettssikkerhet.

Kommentarer til denne saken