Anders Magnus:

Anders Magnus har vært journalist i over 40 år, og har blant annet vært utenrikskorrespondent for NRK på tre kontinenter: Afrika, Asia og Amerika. Siste utstasjonering var Washington DC, hvor han dekket mesteparten av Donald Trumps regjeringstid - og starten på Jo Bidens. Magnus har også vært journalist i Bergens Tidende og i TV2 - hvor han ledet programmene PS og M.

Are Søberg:

Are Søberg er spaltist i Nettavisen Norsk debatt, hvor han skriver om offentlig ressursbruk. Han er mest kjent som redaktør for den satiriske Facebook-profilen «Sløseriombudsmannen». Søberg er økonom og har tidligere jobbet som controller og porteføljeforvalter.

Arild Rønsen:

Redaktør i musikkavisa PULS, noe han har vært i 30 år. Han har tidligere vært journalist i Klassekampen og TV 2. Han har skrevet fem bøker om Vålerenga, og oversatt flere biografier (Neil Young, Madonna, David Beckham). Rønsen er utdannet typograf, og har en lang historie som utøvende musiker.

Asbjørn Svarstad:

Asbjørn Svarstad begynte å skrive i lokalavisa Dagningen, var i noen år knyttet til VG. Fra 1987 Dagbladets stringer i København, har siden 1996 bodd permanent i Berlin der han har arbeidet for ulike skandinaviske medier. Jobber mest med historiske feature-artikler, politiske kommentarer og er autorisert guide i Sachsenhausen.

Audun Wickstrand Iversen:

Audun Wickstrand Iversen (55) er porteføljeforvalter i DNB Disruptive Muligheter og DNB Future Waves. Han har tidligere vært stipendiat, byråkrat og finansanalytiker, samt grunder, styreformann og daglig leder i næringslivet. Han var også medforfatter på finansthrilleren «Liket i Slottsparken».

Baard Fiksdal:


Startet med petiter på side tre i Dagbladet i 1986, og har siden skrevet flere tusen korte tekster om livets rariteter, gleder og hverdagslivets irritasjoner i en rekke aviser. I over ti år har han vært petitskribent i Nettavisen. Fiksdal er far til tre, og glad i naturen, særlig det som har med sportsfiske å gjøre. Fiksdal er statsviter og jobber som informasjonssjef i NHO Service og Handel.

Beate Nossum:


Beate Nossum er founding partner i klimabyrået Fo°tprint, som nylig ble kjøpt opp av Sopra Steria og har som formål å bidra til raskere, grønn omstilling i offentlig og privat sektor. Nossum har jobbet som strategisk rådgiver med klima og samfunnsansvar som spesialfelt i femten år. Hun er opprinnelig journalist, anmelder og kommentator, og har blant annet vært politisk redaktør i Fædrelandsvennen.

Elin Ørjasæter:

Elin Ørjasæter er dosent i HR og arbeidsliv ved Høyskolen Kristiania, og har skrevet en rekke bøker om personalledelse og arbeidsrett. Hun har tidligere skrevet i Aftenposten, Morgenbladet og E24. Ørjasæter er aktiv som foredragsholder og har hatt en rekke opptredener i NRK og TV2, så vel i debatt- og nyhetsprogram - som i reality og underholdning.

Espen Goffeng:

Samfunnsdebattant, forfatter, podkaster og utdannet lektor. I podkasten «Goffeng på leting», som han lager sammen med Tankesmien Agenda, diskuterer han alt fra himmel og jord som beveger seg i samfunnet. I boka «Dødelig farvann: øyevitne til Israels angre på fredsflåten» skriver han om sine opplevelser i Gaza fra 2010.

Eva Stenbro:

Eva Stenbro er journalist, skribent, konserntillitsvalgt i Amedia og medlem av Assange-utvalget i Norsk PEN. Stenbro er utdannet medieviter ved NTNU og er opptatt av emner som ytringsfrihet, journalistikk og personvern.

Fred Heggen:

Fred Heggen er spaltist i Nettavisen og spesialist og overlege i psykiatri. Han engasjerer seg for psykiatri i vid forstand, ytringsrommet og ytringskultur og observerer at rommet for ytringer føles utrygt for mange og er opptatt av nyansert meningsutveksling.

George Gooding:

George K. Gooding er en norsk-amerikansk samfunnsdebattant, mediekritiker og dataingeniør. Han har vært fast spaltist i Nettavisen i mange år. Gjort livet surt for journalister siden 2004. Utdannet ved Høgskulen på Vestlandet. Bosatt i Bærum.

Hilde Nagell:


Rådgiver i Tankesmien Agenda. Hun har tidligere jobbet både i Røde Kors og Fritt Ord. Nagell har en doktorgrad i statsvitenskap, med politisk filosofi som sitt spesialområde. Nagell er forfatter av boken «Digital revolusjon».

Jan Bøhler:

Tidligere stortingsrepresentant for Arbeiderpartiet og Senterpartiet. Han har sittet i sentralstyret til Ap og vært leder for Oslo Arbeiderparti i flere år. Bøhler er bosatt i Groruddalen, og spesialiserer seg i ungdomskriminalitet. Han har i elleve år vært aktiv styremedlem i Grorud IL. Sitter også i styret for LIM. Har skrevet bok sammen med Trygve Slagsvold Vedum.

Jan Petter Sissener:

Jan Petter Sissener er tidligere aksjemegler og nå porteføljeforvalter, med omfattende erfaring fra finansbransjen. Sissener har hatt sjefsposisjoner i flere meglerhus i Norge og er nå administrerende direktør, porteføljeforvalter og hovedeier i Sissener AS.

Kjell Erik Eilertsen:


Sivilingeniør i petroleumsteknologi fra NTNU, MBA fra INSEAD. Bakgrunn fra oljebransjen, finans og som journalist. Finansiell rådgiver/styreverv/investor/skribent. Tallinteressert - skriver ofte og gjerne om energirelaterte spørsmål.

Kjell-Magne Rystad:

Siviløkonom med lang erfaring fra finansbransjen og investeringsvirksomhet. Skriver regelmessig i Nettavisen - gjerne om offentlig pengebruk, politikk og hvordan makten ter seg.

Lily Bandehy:

Lily Bandehy kom til Norge fra Iran i 1988 som politisk flyktning. Bandehy er forfatter og foredragsholder, og er særlig opptatt av temaer som ytringsfrihet og religion. Bandehy har tidligere skrevet for både VG og Aftenposten og har vært med på grunnlegge LIM (Likestilling, integrering og mangfold) og Ex-Muslims of Norway.

Magnus E. Marsdal:

Magnus Engen Marsdal er leder for Manifest Tankesmie og forfatter av bøker som Tredje venstre (2004), Frp-koden (2007) og Kunnskapsbløffen (2011). Han har tidligere jobbet som journalist i Klassekampen og har også blant annet skrevet for Dagens Næringsliv, VG og Dagsavisen.

Mahmoud Farahmand:

Mahmoud Farahmand er spaltist i Nettavisen og stortingsrepresentant for Høyre. Farahmand er født i Iran og kom til Norge i 1987. Han er utdannet fra Høyskolen i Telemark 2003 og fra Krigsskolen 2009. Han arbeidet i Forsvaret og har også jobbet i Direktoratet for Samfunnsikkerhet og Beredskap og i Jernbaneerket (nå Bane NOR).

Mina Bai:

Norsk-iransk samfunnsdebattant og forfatter, med flyktningbakgrunn og utdannelse innen informatikk fra Universitetet i Oslo. Hun bruker gjerne erfaringer fra sitt eget liv som kvinne i Iran og senere som innvandrerkvinne i Norge i sine kommentarer. Hun er opptatt av kvinnefrigjøring fra kulturell, religiøs, tradisjonelt tyranni - og identitet og tilhørighet.

MortenP:

Morten Pedersen er fra Vålerenga, Oslo øst. Jobbet freelance i Arbeiderbladet i skoletida. Til Dagbladet i 1986. To perioder som korrespondent for Dagbladet i London. Nettavisen fra 2021. Redaktør og utgiver av fotballmagasinet – 4-4-3 Gatelagmagasinet.

Sarah Gaulin:

Fast spaltist i Nettavisen og daglig leder i Likestilling, integrering, mangfold (LIM), en ikke-statlig organisasjon som arbeider for å fremme innvandreres deltakelse, tillit og tilhørighet til det norske samfunnet. Hun er opprinnelig fra Iran og kom til Norge som syvåring. Gaulin har vokst opp på Søndre Nordstrand i Oslo. Hun har studert økonomi og forretningsjus på BI Nydalen og har blant vært engasjert i Arbeiderpartiet siden 2009.

Tommy Sørbø:

Tommy Sørbø er kunsthistoriker, forfatter og dramatiker. Han har skrevet flere skuespill og en rekke bøker om blant annet kunst, estetikk og samfunnsspørsmål. Sørbø har jobbet med satire og humor i radio og TV, og er en aktiv samfunnsdebattant, foredragsholder og reiseleder.

Torbjørn Færøvik:

Født i 1948. Cand. philol. med historie hovedfag. Jobbet i NTB utenriks, Arbeiderbladet utenriks og NRK utenriks. Har vært forfatter på heltid siden 1999. Har skrevet tolv bøker om Kina og Asia. Mange er oversatt til fremmede språk. Har fått Brageprisen (sakprosa) tre ganger, Cappelen-prisen en gang. Holder foredrag og forelesninger, mest om Kina og andre asiatiske tema. Reiser mye i Asia.

Torbjörn Nordvall:

Svensk langrennsjournalist, forfatter og tidligere pressesjef for det svenske skilandslaget. Har vært personlig medierådgiver for Charlotte Kalla og har opplevd totalt 33 sverigemesterskap (SM-veckor), fire vinter-OL og 10 ski-VM som aktiv, leder og journalist. Var presseansvarlig for Vasaloppet mellom 2001 og 2007, og har bygget museum for Gunde Svan. Han ser seg selv som en ski-nerd, med ønske om å skape debatt og diskusjon om hvor langrennssporten er på vei.

Vibeke Knoop Rachline:

Rachline har bodd i Paris i flere tiår. Hun har bakgrunn som frilanskorrespondent for Dagbladet, Aftenposten og Radio Norge. Hun er også forfatter av flere sakprosabøker. Blant annet om terrorhendelsen i Paris 2015. Terrorhendelsen fra 2015 er også noe av det Rachline har skrevet flere kommentarer om i Nettavisen.