Tirsdag 24. januar trykket Nettavisen et debattinnlegg av Eva Stenbro hvor jeg blir nevnt. Det hevdes at jeg trekker Adolf Hitler «opp av hatten».

Les innlegget her: Hatparagrafen bør vrakes

Jeg ble ikke gitt muligheten til å korrigere dette før Nettavisen trykket disse påstandene.

Stenbro opplever at debatten rundt kjønnsidentitet er «vanskelig». Den hadde kanskje blitt lettere om man forholdt seg til fakta.

Om Stenbro har lest meg referere til det som skjedde, så er hun klar over at hun ikke gjenforteller dette sant. Hitler var allerede ute av hatten før jeg omtalte hendelsen.

Jeg har kun gjenfortalt ordrett det som har skjedd og har blitt sagt på en demonstrasjon mot transpersoner.

Jeg la også med opptak og transkribering av det som sies, fordi jeg opplevde det som så søkt at det måtte dokumenteres godt. Jeg anbefaler jevnt over å etterstrebe god kildekritikk, og sørger derfor for å legge dette ved selv.

Det var en engelsk hypnotisør ved navn Lisa Morgan, på en antitrans-demonstrasjon under tittelen «Let Women Speak» i Newcastle som selv nevnte Adolf Hitler ved navn, og siterte «Stor Løgn/The Big Lie/große Lüge» fra «Mein Kampf», som også blir navngitt.

Personen har om noe «hitlet» seg selv. Hun fikk for øvrig applaus fremfor å bli kastet ut.

Les også: Mediene har både delt ansvar og delt skyld i farlige influenseres popularitet

Hitler mente jødene brukte stor løgn etter første verdenskrig, og hypnotisøren mener transkvinner bruker stor løgn ved å lyve til alle om at vi er kvinner, deriblant ved slagordet «Transkvinner er kvinner». En noe søkt sammenligning for øvrig.

Hypnotisøren og Stenbro kunne for eksempel synliggjort at Hitler forsøkte å male jødene med «stor løgn», men var selv skyldig i stor løgn da han malte Tyskland som et uskyldig land under angrep fra jødene. Men den gang ei.

Hypnotisøren attribuerer det til Hitler og bruker det slik Hitler selv gjorde.

Det er videre helt korrekt av meg å trekke inn at det ble holdt en demonstrasjon av samme type her i Norge rett før den i Newcastle. Med samme form, bildebruk og til og med under samme tittel «Let Women Speak», la kvinner snakke.

Klikk her for å abonnere på nyhetsbrev fra Norsk debatt

De samme organisasjonene står bak. Det er samme retorikk, ideologi og de har samme mål og kamp de kjemper. Noe Stenbro opplever som at jeg stempler norske kvinner som nazisympatisører, noe jeg selvfølgelig aldri har gjort.

Om noe gjorde hun det selv i kronikken sin.

Å referere til noen som har sitert Mein Kampf og nevnt Adolf Hitler ved navn, er ikke å «hitle».

Jeg forstår at det er ekkelt at ens meningsfeller navngir og siterer Adolf Hitler, men snarere enn å angripe de som peker dette ut så burde man heller revurdere om man står på rett side.

Spesielt når man ikke kaster ut eller tar avstand fra den som siterer Hitler, men heller applauderer det.