Den nye rapporten fra FNs klimapanel som ble lagt frem i dag er krystallklar: Klimautfordringene må behandles som en umiddelbar trussel. Over 700 eksperter fra 90 land har vært involvert i den ferske rapporten fra FNs klimapanel.

Det er første gang på syv år at det kommer en slik rapport om status i klimaendringene. Rapporten er «kode rød» for menneskeheten, sier FNs generalsekretær António Guterres i en uttalelse.

Les også: FN legger fram ny klimaoversikt: - Jeg er stadig mer bekymret når jeg ser hva som faktisk skjer

- KLIMAHYSTERIET ER HER NÅ! Medier og politikere bombarderer oss med klimahysteri og skremselspropaganda, skrev Jon Helgheim i en Facebookpost i går.

Helgheim er, som Frp-ere flest, klimafornekter. Nå har han kommet med nok en «konspirasjonsteori» hvor han personlig har avdekket en verdensomspennende sammensvergelse hos det store flertallet klimaforskere.

Han påstår nemlig at forskerne i årevis har fabrikkert forskning for pengenes skyld. Det er nesten så du ikke tror det du leser! Dette er en forskrudd mann hvor kontakten med den virkelige verden er brutt.

Klikk her for å abonnere på nyhetsbrev fra Norsk debatt

Stort bedre står det heller ikke til hos hans partikollegaer:

Sylvi Listhaug uttalte nylig at klimapolitikken er kun et verktøy for «rødgrønne sosialister» til å styre nordmenns liv. Det er ikke bevist at menneskelige CO2-utslipp fører til klimaendringer. Det er først og fremst en unnskyldning for å innføre mer skatter og avgifter.

Dette er uttalelser som kjennetegner ytre-høyre politikere og deres tilhengerskare som ikke tror på forskning og menneskeskapte klimaendringer. De lukker øynene og kjører på i den tro at forskere farer med fake news og stempler en hel yrkesgruppe for sjarlataner. De lever i sin egen boble der de er hellig overbevist om at klimakrisen er vår tids største konspirasjonsteori og at vi har ingenting å bekymre oss over.

Faktaresistensen holder seg med andre ord sterk i Fremskrittspartiet.

Les mer fra Norsk debatt her

Dette er politikere som ignorerer fagfolk, på lik linje med alt annet som det forskes på her i verden. Forskere vet litt, men Fremskrittspartiet vet mest.

Huff, tenk om verden hadde fulgt Frp og deres dunning kruger-mentalitet fra tidenes morgen. Da hadde vi bodd i huler og jaget etter mat med klubbe.