(Hadeland): Jeg er hundeeier, og det betyr ut på tur hver dag. Mitt turområde er i all hovedsak omgivelsene på og rundt Roa. Og det er mange flere enn meg som har hund i mitt nærområde.

Hvordan jeg veit det? Jo, det ser jeg på all hundemøkka som ligger langs snøkanten, godt synlig mot den hvite snøen.

Jeg har alltid med meg hundeposer (bæsjeposer) som jeg bruker til å ta opp bæsjen med. Og det skal godt gjøres at jeg ikke finner ei søppelkasse (offentlig) hvor jeg kan legge fra meg posen i.

Klikk her for å abonnere på nyhetsbrev fra Norsk debatt

For en liten sum penger kjøper jeg en rull med plast/ hundeposer på Kiwi. Den siste jeg kjøpte tror jeg kostet 16 -17 kroner for 30 poser, med hank. Da er de lettere å bære med seg til første søppelkasse eller hjem til min egen søppelkasse.

Jeg anser det som mitt ansvar som hundeeier å sørge for at alle, ikke bare hundeeiere, skal slippe å se alle de større og mindre hauger med hundebæsj. Det er min santen ikke særlig pent der de ligger på fortau og veier.

Når det er så kaldt som nå fryser de jo til, men vi kan bare ane hvordan det blir seende ut når mildvær og snøsmelting starter. Og vi skal tenke på de som er ute og går i vårt nærområde, og som ikke har hund. Vi har skoler, barnehage og idrettsanlegg i vårt nærområde, noe som betyr at det er små og store barn på vandring langs de veiene jeg prater om.

Les også: Jeg hater å bo i Bergen med hund

Her om dagen hørte jeg på radioen en hundeeier som fortalte om at hundene hennes var blitt veldig syke. Noe som resulterte i besøk til dyrlegen og med påfølgende mye ekstra arbeid og oppfølging på hjemmebane.

Viktig i denne saken var at smitten ble overført til hundene gjennom avføring. Med andre ord, det hunder stikker nesa si ned i når vi/de er ute på tur kan det være parasitter som er mer og mindre alvorlige. Det kan noen ganger være vanskelig å stoppe hunden fra å skulle bort for å lukte, og kanskje og spise. Nok en grunn til at vi må ta med oss hundebæsjen til nærmeste søppelkasse.

Det er en liten del av jobben med å ha hund – det å plukke opp etter hunden din når dere er ute på tur.

Vi ønsker jo at folk flest skal synes det er trivelig med hunder i nabolaget.

Hilsen hundeeier på Roa.