Gå til sidens hovedinnhold

Hva er det egentlig med Sp og frykten for at folk skal slutte å spise kjøtt?

Når man leser Jenny Klinges uttalelser - og flere andre fra Sp, så skjønner man at de ikke kan spise så veldig sunt.

Debattinnlegget gir uttrykk for skribentens meninger.

De er visst ikke klar over hva et balansert kosthold betyr på tallerkenen.

Dette er saken: Nytt kostholdsprogram skal få ned kjøttforbruket: – Statsstøttet indoktrinering

Ikke kan de følge helt med på hva helsedirektoratet anbefaler heller, når det gjelder å spise mer grønt og mindre kjøtt. Helsa burde jo være viktig for Sp, for uten god helse kan de ikke løpe rundt i media og være sinte på de som er imot deres naturfientlige politikk, eller huke tak i andre sinte velgere.

For vi ser jo hvilke mennesketyper Sp søker seg mot: De sinte. De som føler at ingen andre i hele verden enn Sp hører på dem. Og nå forsøker Sp å være de eneste som hører på kjøttbøndene.

De er ikke så mange, Sp, så dere bommer på velgerskaren. Siden vegetarprodukter blir stadig mer populært, og stadig flere butikkjeder tar inn flere «erstatningsprodukter» på plantebasert base, ser det ut til at dere mister mange velgere der også. For de som velger vekk kjøtt er ikke sånne sinte mennesker som dere liker å ha i velgerskaren. Du vet - de som heller tar litt kosttilskudd slik andre tar vitaminer.

Les også: Hudfletter vegetarianere: – de er moraliserende klimapredikanter

Jeg har sett flere innlegg av Klinge hvor hun rakker ned på vegetarianere, veganere og nærmest viser en usunn forgudet holdning til kjøtt. Hva er det egentlig med Sp og kjøttangsten deres? Tror de virkelig at hele verden vil slutte å spise kjøtt til slutt?

Tror de at ku- sau- og griseraser vil dø ut hvis folk i Norge slutter å spise kjøttet deres?

Ser vi på oversikten over matprodusenter i Norge, er det ikke kjøttprodusentene Sp bør holde fast på, for det er ikke kjøtt det produseres mest av i Norge. Med andre ord bjeffer Klinge opp feil tre.

Ifølge SSB ble det i 2019 produsert 332.200 tonn poteter i Norge, 50.000 tonn rug, 220.000 tonn havre, 441.000 tonn hvete, 539.000 tonn bygg, 187.170 tonn grønnsaker, 19.332 tonn frukt og 12.381 tonn hagebær.

Til sammenligning står det på samme oversikt 132.242 tonn svin, 106.839 tonn fjørfe, 87.008 tonn storfe og 24.285 tonn sau. Dette er ikke min mening, det står hos SSB for alle å lese, og er ingenting å krangle på.

Les også: Påstanden om at kjøtt på tallerkenen skaper pandemier kan ikke stå uimotsagt

Når verdens forskere er enige i at klima og miljøet vil ha det mye bedre hvis folk kutter ned på kjøttet, så helheten i produksjonen ikke belaster natur og klima så mye som det gjør i dag, da skjønner man at Sp hater natur.

Da regjeringen la fram klimaplanen burde de ha innført både kjøttkutt og kjøttavgift. Ingen mukker over at det er avgift på tobakk. Jeg betaler ikke for at andre skal røyke eller snuse. Hvorfor skal jeg da betale for at andre skal spise kjøtt, når jeg har valgt det vekk for flere år siden?

Det er lov å bli med inn i 2021, Sp. Det er også lov å huske at vi som ikke spiser kjøtt, vi er velgere, vi også. Bare ikke deres velgere. Og dere taper stadig flere stemmer med den innstillinga dere har til kjøtt.

Kommentarer til denne saken