Som så ofte før så traff Dagbladet bunnen først når de karakteriserte Listhaug som «Putins lille hjelper».

Årsaken til denne karakteristikken er at Listhaug påpekte, som flere har gjort før henne, at energiprisene i Europa ikke ene og alene skyldes Putins krig mot Ukraina. Den faktaopplysningen er visstnok en dødssynd, som gjør Listhaug til Russlands allierte.

Klikk her for å abonnere på nyhetsbrev fra Norsk debatt

Hvis det er slik at Putin har skylden for energiprisene i Europa, så bør han vel også få skylden for de ekstremt lave prisene i Midt og Nord-Norge. Det er naturligvis ingen som har beskyldt ham for det, så da må det være en helt annen grunn til at deler av befolkningen ikke trenger å tenke seg godt om før de fyrer opp tørketrommelen.

Grunnen til at prisene i deler av landet er lavere enn den galopperende galskapen vi opplever i sør er fordi de ikke er koblet til det europeiske strømmarkedet. Dette er åpenbart for oss alle, men det kan visstnok ikke sies høyt.

Les også: Noen ganger overgår virkeligheten fantasien

Kommentatorer tåler faktisk ikke at Frp kritiserer våre venner og allierte i Tyskland og England for å ha bedrevet en ekstremt uansvarlig energipolitikk de siste ti til tjue årene.

I miljøets og det grønne skiftets navn har man valgt å legge ned nesten all pålitelig energiproduksjon, for å erstatte det med notorisk upålitelige energikilder.

Toppen av kransekaken er at man har gjort seg helt avhengig av et brutalt diktatur som har invadert ikke mindre enn tre av sine naboer de siste tjue årene og som har bedrevet utstrakt nedslakting av sivile i Syria.

Les mer fra Norsk debatt her

Vi har vel alle hørt ordtaket: fortell meg hvem dine venner er, og jeg skal fortelle deg hvem du er.

Det må være vondt for mange å se seg i speilet nå. Når skiftende amerikanske presidenter har kritisert Europas og spesielt Tysklands avhengighet av russisk energi, så hånlo den tyske delegasjonen til FN åpenlyst av den amerikanske presidenten når han tok opp tyskernes avhengighet av russisk gass i 2018. Presidenten fikk ikke et snev av støtte fra norske medier heller.

Historiens knusende dom har dratt ned buksene på europeisk energipolitikk, og deler av Norge er så sammenvevd med Europa at buksene våre falt ned samtidig.

Det er i denne sammenhengen man kan spørre seg om hvem som egentlig er Putins hjelpere.