Debattinnlegget gir uttrykk for skribentens meninger.
Føkk Aftenposten og Dagens Næringsliv sine kvinnelige kritikere av «Powerwomen Norge», sier nå jeg. Hvis ikke Anita Krohn Traaseth, Ingeborg Heldal, Iman Meskini, Isabelle Kristine Ringnes og Leah Behn inspirerer kvinner i alle aldre til å våge, satse og tro i større grad på seg selv, så forstår jeg ingenting.
At dette «kun handler om fem kjendiser som «langt på vei lever av oppmerksomhet», men ikke mye mer enn det» er direkte bullshit. Og det får de servert rett i trynet av andre kvinner. Skuffende svakt.
Les også: «Powerwomen Norge» får knallhard kritikk: – Når damer tar plass i mediene, blir det ofte debatt
Det virker som om kritikerne hadde bestemt seg på forhånd – at serien skulle slaktes uansett. Spesielt Aftenpostens kritiker ser ut til å bruke 100 prosent av sin energi på det jeg opplevde som én prosent av innholdet. Kritikken var såpass ensporet negativ at det nærmest tenderte til det komiske og useriøse.
Har vi sett samme serie?
Den innledende setningen i Aftenpostens kritikk vil jeg påstå er en direkte løgn: «I «Powerwomen Norge» ser vi fem kjendiskvinner som driver med alt annet enn maktutøvelse.»
I løpet av de to episodene som ligger ute, er det flust med «bevis» for at kvinnene har makt. I tillegg blir vi vitne til at de også er svært bevisste på hvordan de vil bruke makten og innflytelsen sin.
Har vi virkelig sett på den samme serien, eller har man valgt å slakte serien uansett?
Anita Krohn Traaseth er ikke bare en av Norges mest kjente næringslivsledere, men en formidabel forfatter, foredragsholder og entreprenør, som er oppnevnt til å sitte i styret til EU-kommisjonens nyopprettede innovasjonsråd og som i en alder av over 50 år, har tatt master i ledelse.
Ingeborg Heldal ble kanskje kjent for å være «hun som hilste på Bill Clinton» i 1999, men som siden den gang har livnært seg som journalist, influencer, podkaster og ikke minst redaktør for Norges største magasin, KK.
Klikk her for å abonnere på nyhetsbrev fra Norsk debatt
Iman Meskini er helt sikkert viden kjent for å være skuespiller i SKAM, men som i dag lever som foredragsholder og som ble utpekt som en av de mest innflytelsesrike personene i Europa under 30 år av Forbes.
Isabelle Ringnes er en av de aller viktigste teknologi-nerdene Norge har, som «vier sitt liv» til at vi skal få flere kvinner til å bli interessert i teknologi, noe som er helt avgjørende for at vi skaper teknologi for og til alle. I tillegg er hun foredragsholder, entreprenør og har styreverv i flere selskaper.
Så har du Leah da, som er kun 17 år, og som allerede har utmerket seg ved å vinne pris under Vixen Awards og Costume Awards, og som i alle fall imponerte meg stort med sine engelskkunnskaper, refleksjoner, pågangsmot og drive.
For meg kan det virke som kvinnene i Aftenposten og DN har skrevet sin kritikk med forutinntatte holdninger. At Eva Grinde er kritisk kommer for så vidt ikke som en overraskelse. Hun har hatt issues med kvinner som «slår seg opp og frem» i alle fall siden Anita Krohn Traaseth begynte å blogge som HP-sjef i 2014.
Dette håper jeg mange kvinner, og menn, i alle aldre vil se på. For her er jeg sikker på det er mange som vil finne både underholdning, inspirasjon, motivasjon og guts til å tørre.
Selv gir jeg serien terningkast fem.
Dette innlegget ble først publisert på skribentens Facebook-vegg.