En versjon av dette innlegget ble først publisert på Jeune.no

Ofte får jeg meldinger på sosiale medier med lenker til en OnlyFans-side, hvor det som oftest deles bilder av seksuell karakter. Tenk dere nøye om før dere deler slikt innhold av eller om dere selv.

For det første er jeg ikke interessert i å betale for seksuelle tjenester, og for det andre syntes jeg det er relativt skremmende å høre flere jenters fortellinger om hvordan det hele startet.

Klikk her for å abonnere på nyhetsbrev fra Norsk debatt

Du vet aldri hvem som som står som mottaker

Jeg må bare spørre: Hvorfor velger jenter å blottlegge sine nakne kropper ut på det store internett? De fleste gangene går det i at jentene enten har et dårlig selvbilde eller at økonomien er stram, tror jeg.

Det er utrolig trist å høre at jenter føler seg nødt til å selge kroppen sin på internett for å få inn litt penger i kassa eller for å få et bedre selvbilde. Jeg oppfattes sikkert som en smule krass nå. Men, du trenger ikke gjøre dette for å oppnå noe.

Det er skummelt å tenke på hvem som sitter å betaler for å se disse bildene. Det kan være gamle mennesker som liker å se på yngre jenter. Det kan være barn som sniker inn et lite aldershopp. Og ikke minst, hva med dine fremtidige arbeidsgivere og din egen familie?

Hvor kleint hadde det ikke vært om du fikk en telefon fra din egen far, onkel eller bestefar som tilfeldig streifet forbi din profil? Du vet aldri hvem som kan finne på å opprette brukere - og falske brukere.

Til dere gutta

Og nå, til dere gutta. Tenk dere om før dere velger å abonnere på OnlyFans.

Det er forbudt å kjøpe seksuelle tjenester både i Norge og i utlandet for norske statsborgere og personer hjemmehørende i Norge. Kjøp av seksuelle tjenester straffes med bøter og fengsel opptil ett år. Kjøp av seksuelle tjenester fra personer under 18 år straffes med bøter eller fengsel opp til to år.

‍Men å kjøpe og selge nakenbilder av voksne er i utgangspunktet ikke straffbart, dersom den som selger har rettighetene til bildene. Det vil som regel falle inn under det som er lovlig pornografi. Men, dette er uansett alltid greit å ha bakhodet. I straffeloven § 316 finner vi også bestemmelsen om kjøp av seksuelle tjenester fra voksne. Bokstav c i denne bestemmelsen sier at det kan være straffbart å betale for at noen utfører seksuelle handlinger med seg selv.

Les mer fra Norsk debatt

Opp til hver enkelt

For å være med på å sørge for et tryggere offentlig internett mener jeg sterkt at tjenester som OnlyFans burde forby nakenhet. Er du uenig?

Jeg tenker imidlertid at det er opp til hvert enkelt individ å bestemme over livene sine når man er blitt myndig, og OnlyFans er ikke noe nytt. Det har bare blitt blåst opp og er mer i vinden nå under pandemien.

‍Men du trenger ikke å bruke meg til å promotere din OnlyFans side.