Gå til sidens hovedinnhold

Hvor mange må dø før fotballverden sier at nok er nok?

Skulle vi hatt ett minutt stillhet for hver døde fremmedarbeider i VM, hadde samtlige 64 kamper gått i stillhet og man måtte åtte kamper inn i neste VM for å ære alle.

Debattinnlegget gir uttrykk for skribentens meninger.

(Klanen)

Siden Qatar kjøpte VM fra Fifa har antall døde fremmedarbeidere nå passert 6500. Korrupsjonen og falskspillet Qatar og Fifa gjennomførte har kostet mer enn bestikkelsene mellom pampene - det har kostet over seks tusen fem hundrede menneskeliv.

Det er ingen mesterskap verdt.

Det var The Guardian som bragte oss de groteske nyhetene i går, og verden ser ut til å sitte med hendene i fanget.

Best å se en annen vei og glede seg til VM, mens antall døde fremmedarbeidere stiger og veien til fotball-VM i Qatar er strødd med lik.

De 6500 døde menneskene man vet om kommer fra India, Pakistan, Sri Lanka, Nepal og Bangladesh. Tallene er hentet inn fra landenes myndigheter, og det er grunn til å tro at dødstallene er høyere siden en rekke land som har arbeidere i Qatar ikke er med i The Guardians oversikt.

Les også: Vi kan ikke spille fotball på baner bygd av slaver og død

Qatar vil ikke engang obdusere de døde for å finne årsaken til at de døde. En slik bruk og kast-mentalitet med menneskeliv bør straffes - ikke møtes med smil og muligheten til å sole seg i glansen av verdensmesterskapet i fotball. Det er sportsvasking av verste sort.

Hvordan kan det norske fotballforbundet sitte og se på uten å foreta seg noe som helst? Fotballpresident Terje Svendsen uttalte at det er bedre å skape endringer innenfra for et par år siden.

Flere tusen fremmedarbeidere har dødd i Qatar siden den gang. Og da lurer jeg på hvordan Terje synes den planen går. Hvor mange flere må dø før han (og resten av fotballverden) setter på bremsene og sier at nok er nok?

Finnes det ingen med ryggrad i NFF?

Ingen som har vett og mot nok til å reise seg og si at dette er aldeles uholdbart?

Jeg ble fysisk kvalm av å lese saken til The Guardian i dag, det må da for faen være noen voksne i forbundet som kan si at dette strider mot alt vi har som grunnverdier og prinsipper?

Som kan si at dette hverken kan, eller vil vi være med på?

Hvert sekund som går uten at NFF og andre fotballforbund hverken boikotter eller tar avstand fra det som skjer i Qatar er en stor skam. Norge og norsk fotball skal rett og slett ikke være med på å legitimere slik behandling av andre mennesker.

Det gjør vi nå, ved å holde kjeft og se bort.

Skulle vi hatt ett minutt stillhet for hver døde fremmedarbeider i VM hadde samtlige 64 kamper gått i stillhet og man måtte åtte kamper inn i neste VM for å ære alle. Det er ennå nesten to år til VM skal arrangeres så flere kommer til å dø. Det er helt hinsides!

Menneskerettigheter og menneskers sikkerhet bør gå foran alt annet og langt, langt foran å arrangere verdensmesterskap i fotball.

Etter min mening har ikke norske myndigheter og NFF noe valg, og jeg er sikker på at de har et samlet norsk folk bak seg om de velger å gjøre det rette.

Les mer fra Norsk debatt her

De skal jobbe hardt for å frata Qatar VM, og klarer de ikke det skal de boikotte VM i Qatar. Alt annet er uverdig og stor skandale.

Ferdig snakka!

Kommentarer til denne saken