Bildet av daværende opposisjonspolitikere som feiret seieren med elektrifisering av Johan Sverdrup-feltet er tatt i juni 2014. Vi ser nåværende olje- og energiminister Terje Aasland fra Arbeiderpartiet sammen med Heikki Holmås fra Sosialistisk Venstreparti, som var initiativtaker og Jon Evang fra Miljøstiftelsen Zero, som serverte marsipankake sponset av ABB. De landet en rekke milliardkontrakter i kjølvannet av vedtaket.

Les også: Slakteforretningen har fått femdoblet strømregningen

Første fase av feltet ble satt i drift med strøm fra land, tilsvarende strømforbruket til mer enn 50.000 husholdninger i Norge.

Når andre fase av feltet settes i drift til høsten skal dette tredobles. Omkringliggende felt skrur av sine gassturbiner og mottar vannkraft fra land. Hva tenker olje- og energiministeren om vedtaket han kjempet igjennom i 2014? Alle de aktuelle feltene har gassturbiner som reservekraft. Vil han befale den statlige virksomheten Statnett der han i praksis er generalforsamling, om å instruere oljeselskapene om å benytte gassturbiner slik at vi slipper å sende 300MW strøm ut til Utsirahøyden til ingen nytte?

Det kreves bare en ledelsesbeslutning. Eller må han nedsette enda en kommisjon for å utrede selvfølgeligheter?

Les også: Det kan være mye billigere å fyre med gass enn strøm i Norge