Gå til sidens hovedinnhold

Hvorfor kan ikke en fengende russelåt om fitteslikking kalles feminisme?

Når jenter blir fortalt at «jo nærmere null, jo trangere hull», så syns jeg vi kan få lov til å si at penisstørrelse har noe å si - uten at det skal oppleves som årets overtramp.

Debattinnlegget gir uttrykk for skribentens meninger.

Tusvik og Tønnes russelåt har ikke overraskende skapt debatt, noe jeg mener er helt på sin plass.

For selv om det har gått sport i å debattere TIX sine kontroversielle russelåter etterfulgt av uheldig kvinnesyn, er kvinnelig seksualitet noe som ser ut til å bli dysset ned før noen i det hele tatt rekker å si klitoris.

Les også: Det er bedre å snakke helt vanlig med guttene våre om sex, enn å skrive humorsanger om hvordan vi skal sitte på trynene deres

Dobbelstandard

Innledningsvis må jeg avklare at jeg er et «phungfolk» av rang, og dermed partisk. Det er også seks år siden jeg selv var russ. Hva gjelder russen i dag, så kunne jeg ikke brydd meg mindre.

Dette hindrer meg selvfølgelig ikke i å hisse meg opp når jeg nok en gang ser dobbeltstandarden som dukker opp i kommentarfeltet - når kvinner gjør akkurat det samme som menn har gjort siden tidenes morgen.

Sex på agendaen

Til tross for at jeg aldri gikk inn for å høre på TIX, kunne jeg alle låtene hans utenat da jeg var russ. Nå er han hele Norges MGP-TIX, og da jeg og en venninne satt benket foran TV-en for å se hans Eurovision opptreden utbrøt hun: «de kan si hva de vil om TIX, men han representerer flere generasjoner i Norge».

Og hun har jo helt rett. I flere år har generasjon etter generasjon fått «hore» og «suger du ikke pikk får du ikke være med» direkte eller indirekte i monitor.

Les også: – Barneidretten avlyses, men fyllefestene fortsetter

På min skoleavslutning klarte en av avgangselevene å lire av seg strofen «...og dere er vel opptatt med å suge pikk» om rivalrussebussen i elevtalen foran rektor, lærere og foreldre. Innholdet i dagens russelåter har bidratt til å normalisere slike utsagn.

Både Tusvik og Tønne og TIX er enige om at sex selger, men hvorfor går vi da i harnisk hver gang det er kvinnelig sex som kommer på agendaen?

Angst for vagina

Heretter vil jeg avstå fra å nevne TIX noe mer, for dette handler ikke om han. Poenget mitt er at vi slenger rundt oss seksuelle ytringer om menns nytelse og kvinners underdanighet som om det var regnbuefargede selskapslogoer under Pride-måneden.

Kvinnelig nytelse og kvinnelig kjønnsorgan derimot er nærmest skambelagt. Både kvinner og menn kvier seg for å prate om vagina, kjønnslepper, mensen, utflod og kvinners seksualdrift.

Resultatet blir dermed - som kommentarfelt tydelig demonstrerer og som jeg tror mange jevnaldrende opplever - slikking av fitte blir møtt med avsmak mens det blir forventet at jenter skal suge pikk over en lav sko.

Men husk: hvis du suger pikk er du en hore.

Dette må guttene tåle

Spørsmålet om hvem som egentlig er målgruppen for komikerduoens feministiske russelåt har blitt reist. Jeg vil tørre å påstå at målgruppen er både dagens russ, meg som 24 år gammel semi-voksen, og unge menn som fint kan tåle å bli litt ukomfortable.

Om feminisme kan være strekkmerker, hår under armene og synlig tampongtråd, hvorfor kan det ikke da være en fengende russelåt om fitteslikking og snever harselering av gutter?

Les flere meninger fra Norsk debatt her

Når «slingrefitte» og «felleshøl» har sneket seg inn i de fleste sitt vokabular, og jenter blir fortalt «jo nærmere null, jo trangere hull», så syns jeg vi kan få lov til å si at penisstørrelse har noe å si - uten at det skal oppleves som årets overtramp.

Hvis jenter må tåle så inderlig vel at gutta ber dem suge pikk og være hore, får gutta tåle at uretten også rammer dem selv - noe jeg også tror er litt av poenget til Tusvik og Tønne.

Kommentarer til denne saken