DE TRE SISTE sesongene har det gått noen serierunder før man har sett at alt ikke er som det skal være på Lerkendal, målt etter historie, krav og forventninger. En snau måned før seriestart 2022 aner man allerede antydningene av en liten krise.

Eller panikk, som noen kaller det, uventede aksjoner som vitner om trøbbel.

Det var ikke dette Kjetil Rekdal trodde han gikk til.

Les også: Rekdal er på riktig sted, hva med Rosenborg?

COVID 19 OG skader kan brukes som en del av forklaringen, om man ønsker å dempe presset. Forsøket på å vingeklippe Hamkam ytterligere gjennom å hente Kristian Eriksen (27), er på mange måter bekreftelsen.

Og enda verre for en godt vant klubb, det ser ikke ut til at de greier å lande overgangen.

Rosenborg er blitt som alle andre.

DET ER NOEN RBK-kommentarer siden jeg første gang skrev at Rosenborg ikke er den klubben den en gang var. Av mange forskjellige årsaker. Forsøket på å hente Hamkams beste spiller tre og en halv uke før seriestart er en av dem.

Det virker mest som en impuls, og et forsøk på å hente en spiller de ikke følte de trengte før andre overganger gikk i vasken.

Ingen kjenner jo Kristian Eriksen bedre enn Kjetil Rekdal.

At 27-åringen som aldri har spilt en eliteseriekamp helt plutselig blir et viktig mål åpner i hvert fall for spekulasjoner.

Klikk her for å abonnere på nyhetsbrev fra Norsk debatt

ET ANNET POENG som synliggjør Rosenborgs avtagende status i det norske hierarkiet, er Hamkams kategoriske nei. Etter opprykket i fjor har de allerede mottatt åtte millioner kroner for to trenere (Kjetil Rekdal 0.4/ Geir Frigård 3,6) og en midtstopper (Samuel Rodgers) før bonuser. Ifølge Hamar-klubben er ikke Kristian Eriksen til salgs. Punktum.

Ikke for den påståtte summen på 3,5 millioner kroner, og ikke for mer om Rosenborg skulle prøve seg på det.

Bare det at musa på Briskeby brøler i retning Lerkendal, er en game changer i norsk fotball.

Les også: Rosenborg framstår som en gjeng amatører

PÅ SITT BESTE og mest dominante fikk Rosenborg det som de ville. Noen ganger kostet det mer enn det smakte, men de fikk i hvert fall spilleren. I konkurranse med andre klubber var det alltid Rosenborg som kom ut på topp.

Så langt i år har de tapt kampen om Brynjar Ingi Bjarnason til Vålerenga, en midtstopper trønderavisene skrev skulle være klar for klubben.

Nå kan det virke som om Hamkam er gått lei av å sende folk til Lerkendal, og stikker kjepper i hjulene for enda en overgang.

Her kan du lese flere kommentarer fra MortenP

NÅR DET ER sagt, alle er til salgs bare prisen er høy nok. Kjøttvekta gjelder fortsatt. Spørsmålet rundt Kristian Eriksen handler derfor om Rosenborgs desperasjon satt opp mot Hamkams grense for et tilbud man ikke kan takke nei til.

Hvor mye er Rosenborg villige til å betale for en spiller de ikke hadde i tankene i januar, og hvor høy er summen Hamkam ikke kan si nei til?

Det første vet vi inntil videre ingenting om.

Det andre, ifølge Hamkam, kjenner ingen grenser.

Les også: Han går på vannet til han drukner

AT HAMKAM TRENGER Kristian Eriksen er hevet over tvil. Var Kjetil Rekdal treneren som snudde frykten for PostNord-ligaen til opprykk og Eliteserien, er Kristian Eriksen spilleren som symboliserer klubbens snuoperasjon og opptur. Om Rosenborg trenger ham er en annen sak, og om han passer inn og er god nok i et lag som helst skal vinne seriemesterskapet er også et åpent spørsmål.

I tillegg - hvorfor nå og ikke for en måned siden?

Har treningskampene skremt Kjetil Rekdal så mye at desperasjon overkjører planene som er lagt?

Les mer fra Norsk debatt her

BODØ/GLIMT HAR startet sesongen i Europa, er videre i cupen på gratisbilletten fra NFF og ser akkurat ut som de gjorde i fjor høst. Det er et signal som forteller at det i hvert fall ikke blir lettere å klå dem i år. Før Rosenborg kommer til Aspmyra 3. april får tittelforsvarerne ytterligere tre kamper i konkurranse - to i Europa og en kvartfinale i cupen.

Rosenborg, som for en uke siden så ut som en nedrykkskandidat mot OBOS-naboen Ranheim (0-3), skal til Marbella for å slikke sår.

Desperasjonen etter Kristian Eriksen kan tyde på at det er mange av dem.