Gå til sidens hovedinnhold

Ikke spy ennå, Erling, snart er du klar for en ny klubb

Erling Braut Haalands kroppsspråk avslører frustrasjon og skuffelse. Mens faren reiser rundt og selger inn sønnen for verdens største klubber, er det som om 20-åringen har mest lyst til å kaste opp. 

Kommentaren gir uttrykk for skribentens meninger.

Manchester City – Borussia Dortmund, TV Sport 1 tirsdag kl. 21.00

ORD FORTELLER NØDVENDIGVIS ikke sannheten, men kroppsspråk lyver sjelden. Hva det siste angår er Erling Braut Haaland i overkant ærlig. Han lever med sannheten midt i trynet og klarer ikke å skjule skuffelser.

Når han ikke leverer som ønsket og planlagt er det som om verden går under.

Det så du i tre landskamper for Norge, og det så du igjen mot Frankfurt påskeaften.

Les også: På tabellen er det umulige mulig

FØR LANDSLAGSSAMLINGA, ETTER to scoringer i 2-2 kampen mot Köln, kastet Erling Braut Haaland drakta si til en motstander og gikk i garderoben med røyk sivende ut av øra. Det ene poenget han hadde reddet var to for lite.

Kampen hadde vært spillemessig svak og ekstremt frustrerende for Borussia Dortmund, og utlikninga på overtid hjalp ikke på humøret.

Måten han håndterte skuffelsen på har han bedt om unnskyldning for.

SIDEN DET HAR ikke Brauten scoret mål på fire kamper, tre av dem for Norge. Nedturen som var vanskelig å fordøye mot Köln har gått over til total forstoppelse. Det begynte mot Gibraltar, fortsatte mot Tyrkia, og etter det har han egentlig ikke vært seg selv.

Det som var vanskelig å fordøye mot Köln har gått over i en slags mental forstoppelse.

AT DET PLAGER 20-åringen er like sikkert som at natt følger dag. Det ser du på ham. Grimaser skjæres når berøringene ikke sitter, pasningene ikke treffer den tiltenkte kameraten eller avslutningene ikke går i mål. Det er sånn han er Brauten, alle baller skal helst i mål og alle kamper skal vinnes.

Det er derfor han er så god.

Det er derfor han er så ettertraktet.

Her kan du lese flere saker fra MortenP

UTENFOR BANEN ER pappa Alf Inge og agent Mino Raiola på frierferd til verdens største og mest ettertraktede fotballklubber. Det handler selvfølgelig om framtida fra sommeren 2021. I fotball er det sånn at enkelte ting ikke kan stoppes selv om en kontrakt sier noe annet.

Erling Braut Haalands suksess er en sånn ting.

BORUSSIA DORTMUNDS TABELLPOSISJON vil garantert bli brukt som et argument når det vi så begynnelsen på i påsken vil flyte til overflaten som faktum i løpet av de nærmeste månedene.

Verdens mest ettertraktede unge fotballspiller, toppscoreren i Champions League, kan ikke bli værende i en klubb som ikke kvalifiserer seg for den ultimate klubbturneringa.

Likevel er det ikke Borussias svake sesong som vil sende Brauten videre til sommeren.

Det er etterspørselen skapt av prestasjonene.

HVOR HAN HAVNER er et spørsmål om tilbud og krav.

1) Hva skal Borussia ha for å slippe stjernespissen ett år før utkjøpsklausulen slår inn?

2) Hva skal Erling Braut Haaland ha i lønn for å flytte til Spania eller England?

For ikke å snakke om 3) hva skal støtteapparatet på to ha i agenthonorar for å velsigne en overgang til Barcelona, Real Madrid, Chelsea, Manchester United eller kanskje Liverpool eller Manchester City?

Det er ikke bare ett tall som må matche betydelige krav i disse forhandlingene.

Det er tre.

Les flere meninger fra Norsk debatt her

EN LØGN HAR ifølge Winston Churchill en tendens til å reise rundt halve kloden før sannheten får på seg buksene. Sånn blir det i dette tilfellet også.

Når Erling Braut Haaland signerer for en av de store vil det være klubben han har hatt i tankene hele veien. Akkurat slik Borussia Dortmund var det da han signerte for dem for snart halvannet år siden, selv om Ole Gunnar Solskjær et par uker i forveien hadde flydd en siste gang til Salzburg for å snakke med gutten.

Det er sånn bransjen er.

Fotballen vil alltid ha sin egen sannhet.

HELDIGVIS VIL DEN ha unntakene også, som Dag-Eilev Fagermo. Da han ble presentert som Vålerenga-trener en måneds tid etter at Brauten hadde signert for Borussia Dortmund, hadde han selvfølgelig vært klubbens førstevalg hele veien.

Det var som om ingen andre var blitt spurt.

Det var som om VIF-direktør Erik Espeseths skepsis hadde vært totalt fraværende, og som om Kjetil Knutsen, Lars Bohinen og Jørgen Isnes ikke eksisterte.

Fagermo derimot, som ønsket seg til Vålerenga mer enn noen, åpnet presentasjonen med å takke alle de som hadde sagt nei.

Selv om ærlighet nødvendigvis ikke varer lengst, vil brutal ærlighet alltid bære med seg respekt.

Reklame

Her får du munnbind levert helt hjem

Kommentarer til denne saken