Gå til sidens hovedinnhold

Ingen fare, Brauten har bestått alle tester

Fem kamper uten scoring er siste oppdatering på Erling Braut Haalands status som verdens mest ettertraktede fotballspiller. Det senker verken interessen eller verdien ei krone. 

Kommentaren gir uttrykk for skribentens meninger.

Manchester City – Borussia Dortmund 2-1

ERLING BRAUT HAALANDS målgivende pasning til Marco Reus åpner døra på gløtt for videre spill i Champions League. Bortemålets muligheter var det som betydde noe mot Manchester City på Etihad. Uavgjort hadde vært massivt, men et ettmålstap med scoring er ikke å forakte.

Hvem som gjorde hva for å komme dit er derfor av underordnet betydning.

ISOLERT SETT, OM du tenker på 20-åringens framtid og muligheter til å velge klubber på den øverste hylla, spiller det egentlig ikke lenger noen rolle hva han gjør fra kamp til kamp. 405 minutter uten scoring gjennom fem kamper, hva så?

Han er forbi eksamen-stadiet, Brauten - han har bestått alle tester.

Det er lenge siden det gikk opp for verden hva han kan og er i stand til.

Les også: Ikke spy ennå, Erling, snart er du klar for en ny klubb

MÅLTØRKEN HAN OPPLEVER er derfor ikke av betydning for veien videre. Den er mest som en forbigående periode. En fase om du vil, noe alle store fotballspillere opplever og må arbeide seg gjennom.

Det er bare sånn det er.

DET ER DET Brauten har levert siden hat-tricket i Champions League-debuten 17. september 2019 som betyr noe. Det ekstreme potensialet blandet med den unge alderen. Grensene som er flyttet til nivåer vi aldri har sett, de mange nye rekordene som gjør narr av de gamle.

Det er summen av alt dette som får verdens største fotballklubber til å sikle etter jærbuens signatur.

Når sommeren kommer vil Erling Braut Haaland fortsatt være den hotteste spilleren på planeten Volleywood.

PEP GUARDIOLA ER en av dem som lovpriser nordmannen. Det sier alt. Eller for å være helt presis, det sier mest.

Av alle tunge stemmer i fotballen har Citys spanjol mest sannsynlig den tyngste. Og det er når han bruker ordet eksepsjonell at du virkelig skjønner omfanget av det Erling Braut Haaland har levert og prestert det siste halvannet året.

Gå tilbake til Barcelonas lagoppstillinger under Guardiola, for eksempel laget de stilte med i Champions League-finalen mot Manchester United på Wembley i 2011.

Lurer du på fotballens betydning av ordet eksepsjonell finner du det der.

Her kan du lese flere innlegg fra MortenP

KONTRINGER FRA DYPE posisjoner, i spill mot etablert forsvar, på innlegg i boks, med høyrefoten og med venstrefoten - Erling Braut Haaland scorer på det meste og fra alle posisjoner. Det er bare hodespillet hans som henger etter. Han er, som Pep Guardiola uttrykte det før Borussia Dortmund kom til Etihad, så god at selv en blind mann forstår det.

Legg til hodespillet han ikke har, og du sitter igjen med noe som nesten er perfekt med potensial til å bli enda bedre.

Det er det de store klubbene har stilt seg i kø for.

Resten er opp til betalingsviljen.

ERLING BRAUT HAALAND fikk en stor mulighet mot Manchester City. Den løste han meget godt. Raskere og sterkere enn City-stopper Ruben Dias gjorde han som han alltid gjør, på jakt etter den neste scoringa. Han kom seg fri og fikk venstrefoten bak ballen.

At skuddet ble reddet er derfor ikke enda et symptom på den allerede omtalte måltørken.

Hva den involveringen angår må keeper Ederson løftes fram som øyeblikkets vinner.

DET ER MANGE grunner til at det gikk 790 minutter mellom Manchester Citys første og andre baklengsmål i denne utgaven av Champions League. Målvakt Ederson er definitivt en av dem. Siden Portos 1-0 scoring etter 14 minutter i førstegruppespillkamp holdt han nullen til det 84. minutt i denne kvartfinalen.

Det er makeløst.

Les flere saker fra Norsk debatt her

ERLING BRAUT HAALAND er turneringas beste målscorer i et lag som ikke er blant de beste. Det forteller alt om prestasjonen. Det forteller også hvorfor pappa Alfie og agent Mino Raiola reiser rundt på jakt etter den neste arbeidsgiveren.

Hadde Brauten eksempelvis hatt Kevin de Bruyne som lagkamerat ville de ti han har scoret hatt besøk av mange flere der oppe i toppen av skytterligaen.

Hvem det, det kan jo skje.

Reklame

Mobilselskap kutter prisene - sjekk hvor mye du sparer

Kommentarer til denne saken