Gå til sidens hovedinnhold

Ingen liker Glimts 39 døgn i Marbella

Etter 39 døgn på treningsleir i Spania presterer Bodø/Glimt å la seg opprøre over en kommentators kritikk av klubbens sololøp og mangel på solidaritet. Ka farsken?

Kommentaren gir uttrykk for skribentens meninger.

BODØ/GLIMT ER DEN eneste av 32 toppklubber som har valgt Marbella som oppkjøring til sesongen 2021. Det har ikke gått upaktet hen. Flere klubber har kommet med ramsalt kritikk av Glimts valg og prioriteringer gjennom vinteren.

VIF-trener Dag-Eilev Fagermo er så irritert at han har avlyst Vålerengas treningskamp mot Glimt, og oppfordret resten av eliteserieklubbene til å gjøre det samme.

NÅR NRK-KOMMENTATOR Jan Petter Saltvedt kritiserer Bodø/Glimts Marbella-opphold spiller han en støttepasning til følelsene i Fotball-Norge.

Ingen liker at Bodø/Glimt fant 39 døgn i Spania som en helt nødvendig utenlandsreise denne korona-vinteren. Saltvedts ord er på mange måter den norske toppfotballens tanker.

Om man ikke er bodøværing, selvfølgelig, og ser litt annerledes på det.

Ka farsken har en søring med å stille spørsmål rundt Bodø/Glimts valg, moral og definisjon av solidaritet?

Les også: Kasper Junker forlot Bodø/Glimts spillerhotell i Spania: - Her kan jeg ikke være mer

ESSENSEN I KRITIKKEN er at Bodø/Glimt har gjort noe ingen andre har gjort, og omgått helsemyndighetenes innstendige oppfordringer på en måte som gagner dem. Den er absolutt berettiget.

Ser man bort fra Moldes helt nødvendige Spania-opphold i forbindelse med de fire kampene i Europa League, valgte 30 av 32 klubber å lytte til utenriksdepartementets nasjonale reiseråd.

Bodø/Glimt tok veien via kommunelegen og fant det smutthullet de trengte.

Et av forsvarsargumentene deres er at de er en bedrift med 70 ansatte. Som om ikke alle profesjonelle fotballklubber i Norge driver næring.

Mange av dem med større virksomheter enn den som holder til på Aspmyra.

Les flere innlegg av MortenP her

DET BODØ/GLIMT og venner ikke helt evner å ta inn over seg når de går til frontalangrep på NRKs kommentator, er at de har gjort noe ingen andre i fotball-Norge har gjort. De står dønn aleine.

Dette handler ikke om hvordan man møblerer hjem nord og sør for polarsirkelen. Dette handler om solidaritet og samhold.

Eller mangel på fair-play som Åge Hareide uttrykte det, et begrep Lillestrøms sportssjef Simon Mesfin mener Bodø/Glimt har dratt ned i dass.

Dag-Eilev Fagermos bannlysing er allerede nevnt.

Noen vil alltid bli mer opprørt enn andre.

NÅR BODØ/GLIMT møter kritikken gjør de det som kvalifiserer til kort i fotballen - gult eller rødt - alt avhengig av hvordan du leser det retoriske spillet. De tar mannen. Mye kan sikkert diskuteres i denne saken, men ikke det.

Bodø/Glimts forsvar er å kritisere kritikeren for i det hele tatt å bringe kritikk til torgs, uten egentlig å forsvare seg mot kritikken.

Den blir bare avfeid som usaklig.

Bare det å stille spørsmål ved de prosesser og vurderinger klubben har gjort - som den eneste i Norge - synes ifølge det Glimts daglige leder Frode Thomassen sier til VG, å være skivebom.

Les flere meninger fra Norsk debatt her

DEM OM DET. Glimt altså. Kritikken er absolutt relevant, derom ingen tvil. Det er heller ikke siste gangen den blir et tema før seriestart i mai.

Men, det bør være siste gang Bodø/Glimt velger å gå til frontalangrep på den eller de som bare uttrykker det brorparten av det kongelige norske fotballfolk tenker og mener.

Bodø/Glimt er bedre enn det.

Reklame

Disse gressklipperne er best i test

Kommentarer til denne saken