Kommentaren gir uttrykk for skribentens meninger.

Ved valget trylla han faktisk fram en ny periode på Stortinget, nå som representant for folket som bor i Oppland - selv om han er bosatt på beste vestkant i hovedstaden.

Men én rolle er han trofast i: Internett-bølla Carl I. Hagen.

Da katastrofen i Kongsberg ble kjent, valgte så godt som alle som mener noe i norske medier å holde lav profil. Ingen kunne vite noe om bakgrunnen for tragedien.

Som redaktør for musikkavisa PULS, ble jeg for eksempel tidlig gjort klar over at en kjent figur i det norske metal-miljøet var blant de drepte.

Vi valgte å være varsomme. Hvorfor? For ikke å gi grobunn til håpløse konspirasjonsteorier. Det viste seg å være en fornuftig strategi. Den drepte var et helt tilfeldig offer; dette drapet hadde ingen ting med «metal-miljøet» å gjøre.

Klikk her for å abonnere på nyhetsbrev fra Norsk debatt

Carl I. Hagen reagerte helt annerledes. Nyheten var knapt nok kjent, før han løp til tastaturet:

«Ser på politiet fra Kongsberg og forstår ikke at det ikke opplyses noe om gjerningsmannens bakgrunn. Er han etnisk norsk eller av utenlandsk opprinnelse? Trist at politiet ikke besvarer det alle lurer på: Hva er gjerningsmannens bakgrunn?»

Det er vanlig å snakke om «vanlige folk» for tida, men Carl I. Hagen mener altså å snakke på vegne av «alle». Men det var ikke «alle» som lurte på gjerningsmannens etnisitet - stort sett var det bare Carl I. Hagen som lurte på dette.

Her kan du lese flere innlegg av Arild Rønsen

Og til internettbøllas fortvilelse viste det seg at gjerningmannen var like norsk som naboene på Ullern. For en dansk mor er vel «innafor», selv for folk som er oppvokst der trikken har stoppested Furulund?

Jeg er ikke motstander av «polarisering» i norsk politikk. Ofte er det bare bra at ting settes på spissen, sånn at motsetningene kommer klart fram.

Politisk kamp bør ofte utkjempes med slipte kniver.

Men Carl I. Hagen bidrar ikke til denne typen politisk kamp. Carl I. Hagens metode er drittkasting og mistenkeliggjøring.

Les mer fra Norsk debatt

Kan vi kanskje vente at partileder Sylvi Listhaug tar et offentlig oppgjør med sin partifelle? At hun skulle komme til å si noe sånt som at Hagens utspill muligens var noe «forhasta», eller kanskje rett ut sagt «utidig og unødvendig polariserende»?

Dumt spørsmål.