Kommentaren gir uttrykk for skribentens meninger.

Men som det også heter i reklamen: Ingen ting er klin kokos umulig før du har prøvd det.

I filmens verden framstår James Bond som noe i nærheten av perpetuum mobile. Agent 007 går og går, og kommer tilsynelatende aldri til døra. Dette er 25. gangen han spionerer for oss, og at Daniel Craig nå takker for seg, etter sin femte rolle - det er helt sikkert.

Klikk her for å abonnere på nyhetsbrev fra Norsk debatt

Plotet er like forutsigbart som det tidvis er innvikla. Har Bonds hovedfiende, Specter, virkelig greid å ta kverken på omtrent hele sin egen bande? Bare Blofeld igjen? Som vel ikke kan foreta seg noen verdens ting, der han sitter aleine, innesperra i et høyhastighetsfengsel?

«No Time To Die» gir oss action så det holder, og den som går til dette med hensikt å se noe som kunne ha skjedd i virkeligheten kan trygt spare kinobilletten. (Den som trodde bildene burde være noen form for norgesreklame, kan også finne seg andre gjøremål.) Biljaktene er komplett umulige, liksom slåsskampene og skyte-episodene er det.

Les også: Daniel Craig nekter å etterlate barna milliard-arv: – Om du dør rik, har du mislykkes

James Bond kan skyte med begge henda, og knerter like gjerne tre-fire mann i slengen - uten sjøl å bli vesentlig såra. Det ligger liksom i sakens natur. Og se så, om han ikke denne gang har med seg to damer som ikke nettopp har gått gjennom et «treukers kurs» i voldsutøvelse.

Her kan du lese flere innlegg av Arild Rønsen

Selve livet på jorda står på spill. Og kanskje er det mulig at noen kjeltringer pønsker på et giftstoff som kan gjøre kål på oss alle? Til og med i virkelighetens verden?

Daniel Craig gjør som vanlig jobben sin, og de andre hovedrolleinnehaverne er også gode. Sjefsskurken, Lustifer Safin, spilt av Sami Malek, kjenner du ganske sikkert igjen som Freddie Mercury i «Bohemian Rhapsody». Bond-kjæresten Madeleine Swann spilles av Léa Seydoux, og bringer med seg sin datter - som kanskje er datter av selveste Agent 007?

Les også: Daniel Craig latterliggjøres etter James Bond-premiere: – Smertefullt kleint

James Bond har strengt tatt pensjonert seg for lenge siden, og Nomi, spilt av Lashana Lynch, har faktisk blitt utnevnt til ny 007. Men, som hun sier, «det er jo bare et nummer». Vil hun, en svart kvinne, bli den neste Agent 007?

Hvis du noen timer ønsker å legge virkeligheten bak deg, vil «No Time To Die» gi deg spenning og action i fullt monn. James Bond er en egen sjanger - og denne filmen lever opp til alle forventninger.

Les mer fra Norsk debatt

Til slutt leies du ut av kinomørket til tonene av en remiksa Louis Armstrong, som sang i Her Majesties tjeneste så langt tilbake som i 1969.

Og da er vi ved Bond-musikken, som jo også er en egen sjanger. Jeg har mine personlige favoritter i a-has «The Living Daylights» og Paul McCartneys «Live And Let Die».

Men Billie Eilish har virkelig gjort det med «No Time To Die» - en fantastisk poplåt, som kler Agent 007 til slufse og smoking, og vel så det.