‍Samtidig benytter venstresiden, og spesielt MDG, denne rapporten til å slå politisk mynt.

Partiene har nærmest en konkurranse i å bruke de sterkeste ordene, love aller mest, bruke mest penger, og ikke minst, være aller mest panisk.

Jeg er drittlei venstresidens paniske og fryktfylte retorikk når det kommer til klimaproblemet. De er mer opptatt av å si at folk kommer til å dø, kloden koker, og fronte symbolpolitikk, enn å diskutere reelle tiltak.

Klikk her for å abonnere på Norsk debatt sitt nyhetsbrev

Verden trenger mer energi

Det er direkte farlig for samfunnet å få panikk og miste hodet i en slik viktig sak. Folk i panikk gjør sjeldent gode og gjennomtenkte beslutninger. Vi er nødt til å holde hodet kaldt, og finne reelle løsninger som kutter i utslipp, men ikke i utviklingen.

Verden trenger mer energi, og da vil det ikke fungere å legge ned den norske oljenæringen. Man trenger ikke være rakettforsker for å skjønne at om for eksempel Kiwi hadde blitt lagt ned, ville dagens Kiwi-kunder bare begynt å handle en annen plass, ikke slutte å handle mat.

Les også: Er det virkelig der vi skal sette nivået for politikk i Norge?

Akkurat slik er det også med olje og gass. Om Norge slutter sin utvinning og produksjon, vil utslippene og produksjonen kun flyttes til et annet land, for eksempel Russland eller Saudi-Arabia. Dette er udemokratiske land som ikke stiller krav til sine oljenæringer, og er villige til å gå langt for å styrke sin markedsmakt. Vi løser ikke klimaproblemet ved å gi udemokratiske land mer makt.

Jeg tror det er nettopp den kompetansen Norge har innenfor olje- og gassfeltet som vil hjelpe oss videre i det grønne skiftet. Norsk naturgass kan brukes til å utvikle hydrogen og biogass, som videre kan brukes til å redusere utslipp nasjonalt og internasjonalt, i blant annet transportsektoren og landbruket.

Kompetansen offshore kan være nyttig når havvindteknologien blir bedre. Vi har vanvittig mye skog, som er perfekt for karbonfangst og lagring. Lille Norge kan ikke konkurrere med billig arbeidskraft eller mot de største selskapene, men vi kan konkurrere med våre kloke hoder og utviklingen av nye løsninger.

Vannmelonpolitikk og maktkåte politikere

Venstresiden skal også vise muskler i klimadebatten. Det er statlige påbud, forbud og reguleringer som skal sørge for en grønn omstilling, ikke markedet selv. Dette er bare vannmelonpolitikk - grønn på utsiden og blodrød inni. Global oppvarming er ingen unnskyldning for global sosialisme.

Markedet er aller best egnet til å gjøre en omfattende grønn omstilling selv, og dette må det legges opp til. Markedet må ha gode rammevilkår, slik at de faktisk kan omstille seg uten at det koster skjorta. Bilmerket Audi har selv bestemt at de ikke skal utvikle noen flere fossile brenselsmotorer, og legger nå enorme investeringer inn for å bli et elektrisk bilmerke. Mercedes investerer over 40 milliarder euro for å bli helelektrisk innen 2030.

Les mer fra Norsk debatt her

Dette beviser tydelig at vi trenger ikke maktkåte politikere som skal styre folk sine liv, for å skape en endring. Vi trenger en god næringspolitikk i hånd med klimapolitikken, som gjør at utviklingen går opp, og utslippene går ned. En slik politikk får du kun med Fremskrittspartiet. Si nei til klimahysteri, SV, Rødt og MDG. Si ja til klimatiltak som faktisk fungerer. Stem Fremskrittspartiet.

(Først publisert på debattsiden for unge jeune.no)