Gå til sidens hovedinnhold

Jeg er flau over å være pensjonist

Hva er verst? Karantenehotell etter en ferie på Alicantekysten, eller å feire gullbryllupsdag på hver sin side av vinduet?

Debattinnlegget gir uttrykk for skribentens meninger.

Til dere som klager over karantenehotell når dere returnerer fra Spania, og til dere som sammenligner dette med internering:

Skam dere!

Hvem er det som ikke én gang de siste 12 månedene har vært redd for å bli permittert?

Hvem er det som ikke trenger uroe seg for å bli oppsagt fordi jobben forsvinner?

Hvem er det som er prioritert først i vaksinekøen?

Jo, det er pensjonistene.

Les også: Regjeringen strammer inn på grensene – alle reisende må ha mindre enn 24 timer gammel test

Vi har de siste 12 månedene opplevd fødsler, der det store spørsmålet var om far fikk være med på på fødestua. Ville far slippe inn på barselavdelingen på besøk ?

Vi har tørket tårer til barn som ikke får feiret bursdag med sine kamerater.

Vi har det siste året måtte forklare barnebarn at dere kan ikke komme på besøk før neste uke, for å begrense antall nærkontakter.

Vi har avlyst konfirmasjonsfest.

Vi har sett barn og ungdom miste de fleste fritidsaktiviteter.

Vi ser barn og unge som sliter på skolen, og som på tross av at lærerne gjør alt de kan - må ta svært mye ansvar for egen læring. Sammen med foreldrene sine.

Vi har et helt kull med ungdom som har mistet mye av sin ungdomstid. Både med tanke på utdanning, og ikke minst sosialt liv utenfor hjemmet.

Vi har sett gullbrudepar som har måttet feire jubileumsdagen med den ene på sykehjem og den andre på utsiden av vinduet. De fikk vinke til hverandre, tørket sine tårer og håpe på at begge levde neste bryllupsdag.

Jeg har snakket med en svigerinne som måtte snu på trappen til sykehjemmet da mannen, gjennom snart 50 år, måtte innlegges. Hun fikk ikke følge med inn for å hjelpe til med å gjøre rommet hjemmekoselig.

Vi har fulgt nær familie til graven uten å kunne gi eller ta imot klem. Aldri har jeg følt meg mer ensom og hjelpeløs enn på den gravkanten.

Les flere saker fra Norsk debatt her

Jeg har måtte kjøre forbi svigerinner, som akkurat hadde blitt enker, sine husdører - uten å stoppe for å gi dem en klem.

Alt for å unngå å overskride antall nærkontakter.

Så, skal ikke vi pensjonister tåle 10 dager på karantenehotell? Hørte jeg mer syting?

Jeg er flau av å være pensjonist.

Reklame

Her får du munnbind levert helt hjem

Kommentarer til denne saken