Fjerner regjeringen muligheten for å jobbe deltid, fjerner vi også min og mange andre ungdommer sin mulighet til å jobbe. Regjeringen har bestemt seg for at norsk arbeidsliv skal bli smalere og mindre inkluderende.

Veien inn til arbeidslivet er ikke så enkel for alle. For veldig mange er veien via midlertidige jobber. Å jobbe midlertidig er en viktig mulighet for folk å få prøvd seg i arbeidslivet.

Dessverre så er det ikke nok faste stillinger slik at alle som vil skal få prøvd seg i arbeidslivet. Mange må gå på flere titalls intervjuer og skrive flere hundre søknader før de kan begynne å håpe på noe.

Likevel så får de ofte et nei. Er de heldige så kan de få tilbud om midlertidig jobb. For de som da har stått lenge utenfor arbeidslivet, er dette mye bedre enn å fortsatt stå på utsiden av samfunnet.

Klikk her for å abonnere på nyhetsbrev fra Norsk debatt

Ikke overrasket

I vinter fylte jeg 18 år. At jeg er voksen nå, har jeg hørt mage ganger. Likevel må jeg innrømme at jeg gruer meg til å bli voksen i regjeringens arbeidsliv.

Jeg vet veldig godt at jeg bør begynne å få meg en jobb. Skal jeg klare dette, må jeg nesten regne med å jobbe midlertidig.

Sannheten er at jeg heller vil jobbe midlertidig og få relevant erfaring, slik at jeg på et senere tidspunkt kan få fast jobb. I stedet for å stå utenfor arbeidslivet et par år til.

Å få flere ungdommer i jobb er veldig viktig. Ungdom i jobb er med på å motvirke kriminalitet og uheldige miljøer.

Samtidig som det gjør det mulig for ungdom å tjene egne penger. Men jeg er ikke overrasket over regjeringen sitt grep, fordi de vil som vanlig ikke at folk skal tjene egne penger. For det er jo vanlige folks tur.

Les også: Aldersdiskriminering i norsk næringsliv: Jeg har sett det. Hørt det. Opplevd det

Arbeidslivet er med på å skape inkludering og gir oss en mening i livet. Samtidig så blir flere i jobb viktig i årene fremover. Med de utfordringene velferdsstaten kommer til å møte er vi avhengig av en regjering som jobber på lag med arbeiderne.

Skal man være på lag med vanlige folk og arbeiderne må man tillate midlertidig arbeid.

Virkelighetsfjernt

Selv om midlertidig ikke er perfekt og har sine utfordringer, er det viktig for svært mange mennesker. For tenk på hun som kun har en midlertidig jobb, og har prøvd i en årrekke å få fast jobb uten hell.

Da er nok den midlertidige stillingen bedre enn å stå uten jobb og bli sendt på Nav.

Fremtidens arbeidsliv er mer midlertidighet. Det er i mine øyne virkelighetsfjernt av regjeringen å fjerne muligheten til å jobbe midlertidig. Jeg må nesten spørre om hvilket lag regjeringen er på?

Støtter de alle de som står utenfor arbeidslivet og heller vil jobbe midlertidig enn å gå på Nav?

Norsk arbeidsliv må gjøres bredere og mer inkluderende. Da må vi ha muligheten til å jobbe midlertidig selv om dette ikke er 100 prosent optimalt.

Les også: Likestilling er mer enn business og høye hæler