Gå til sidens hovedinnhold

– Jeg lengter etter de glade og gode overskriftene i avisen

Det er bare det at livet har lært meg at når du starter samtalen med positiv skryt, så kan du si (nesten) hva som helst etterpå, for da er vi klare og føler tryggheten over at vi er gode på noe, skriver debattforfatteren.

Debattinnlegget gir uttrykk for skribentens meninger.

(Sarpsborg Arbeiderblad)

Jeg lengter etter de glade og gode overskriftene på førstesiden i avisen. Jeg krever ikke mye, men noe som gjør meg glad.

Noen som kan gi et smil, noe som kan gi håp noen som sier HURRA!

Alle vet vi at det går langsomt, men kan ikke korona-historiene komme på side to? Kan ikke vi få en glad avis én gang i uken? Med solskinnshistorier, noe som oppmuntrer til nytenkning, noe som sier at vi er flinke.

I Sarpsborg Arbeiderblad den 18. mars hyllet avisen de kreative tankene og ideene til butikkene i sentrum. Det var som musikk i mine ører. Både at det stod i avisen, og at den fikk en så fremtredende plass. Men også hvor utrolig løsningsorienterte butikkene var.

Dette spredde glede og optimisme. Noe så deilig å lese, og noe så deilig å se blide sentrumsinnehavere som bretter opp armene og tenker nytt.

Les også: Byene rundt om i Norge ødelegges av stygge bygg

Nrk har begynt med lyspunkter. Det er de gode og glade nyhetene. Positive nyheter som det å trene, bli underholdt, lage spennende mat, gå ut i naturen, og så videre.

TV2 sine «Gode nyheter» følger opp også med en egen sending som bare er positiv. Vi trenger dette.

Ikke fordi vi nekter for fakta og for den situasjonen vi er i. Men fordi vi vil ha en liten pause. Vi er slitne og møkka lei, men vi skal klare dette også.

Det er bare det at livet har lært meg at når du starter samtalen med positiv skryt, så kan du si (nesten) hva som helst etterpå, for da er vi klare og føler tryggheten over at vi er gode på noe.

Vi henter avisene på morgenen for å lese, mens vi nyter morgenkaffen. Avisene har samme budskap dag ut og dag inn. Tenk om de kunne overraske!

La oss i påskens glede også glede noen andre

Det er påske, og vi er i den stille uke. Forberedelser til feiring med god mat og godt drikke. Kirkens store høytid fra det mørkeste mørke til den store og optimistiske glede på påskemorgen. Det er jo et drama av det helt store.

Påsken 2021 blir som i fjor. Vi er alene, men vi holder påsketradisjonene i hevd. Heldigvis kan vi følge påskebudskapet på TV.

Les mer fra Norsk debatt her

Kirkene er jo stengt, men vi får komme inn i kirker og oppleve høytiden på nye og annerledes måter. Påskemåltidet skal vår familie ha. Også i år på nett. Klart vi klarer dette også.

Opp i all denne gleden og alt det vi heldigvis klarer, så er det noen som trenger en prat eller et smil. La oss i påskens glede også glede noen andre.

Vi to her har fått vaksine og føler en varm takk og glede. Heldige er vi som er to!

Ta nå ikke frem pekefingeren, men oppmuntre hverandre. Uansett hvilken jobb eller stilling vi har.

Husk at dere som har ansvar, og sitter med muligheter til å stanse og stenge har et stort ansvar. Vær rause og rettferdige.

God påske til dere alle! Jeg ønsker at vi får en dag med nyheter om korona, men på side to.

Reklame

Her får du munnbind levert helt hjem