Erna Solberg har styrt landet trygt gjennom en oljepriskrise, en flyktningekrise og nå den største krisen, både for helsen vår og økonomien vår, siden andre verdenskrig.

Det siste vi trenger nå er mer skatt for folk og bedrifter, usikkerhet rundt EØS-avtalen og rødgrønt kaos.

Klikk her for å abonnere på nyhetsbrev fra Norsk debatt

Svartmaling av Norge

Rekordmange fullfører videregående skole, fraværet i skolen har stupt, elevene får bedre karakterer, helsekøene er kuttet, flere ungdommer er i arbeid, utdanning eller annen aktivitet, det er rekordfå hjemløse, antall døde i trafikken er halvert, antall sysselsatte er på samme nivå som før pandemien, vi hadde nettopp rekordmange nyetablerte selskaper i Norge, færre går på helserelaterte ytelser, 90.000 flere kvinner jobber heltid og det er bygget 800 kilometer med ny vei over hele Norge.

Og listen fortsetter.

Likevel skriver Jonas Gahr Støre at «landet vårt har gått i feil retning».

Jeg tror det er få som kjenner seg igjen i Støres svartmaling av Norge. Når det er sagt, så er det selvsagt ting som kunne vært bedre. Vi har for mange som står utenfor arbeidslivet. Vi trenger flere jobber i privat sektor, helsekøene skal videre ned og enda flere skal fullføre videregående skole.

Men jeg stoler ikke på at det er Jonas Gahr Støre og hans rødgrønne kamerater som får den jobben gjort.

Les også: Vi betaler lønnen deres. Vi burde kunne forvente mer

Uklart alternativ

Da Jonas Gahr Støre var helseminister, var oljeprisen rekordhøy og skatte- og avgiftsnivået 34 milliarder kroner høyere enn i dag. Likevel stod flere i helsekø, flere unge droppet ut av skolen og det ble 15.000 flere fattige barn.

Meningsmålingene viser at alternativet til Erna Solberg som statsminister er uklart. Venstresiden har klart noe så utrolig som å ha fem ulike regjeringsalternativer med to ulike statsministerkandidater.

For Støre vil ha en regjering med Sp og SV, hvor han er statsminister. Vedum vil kun i regjering med Ap, men vil også være statsminister. SV vil i regjering med alle, så lenge skattene går opp. MDG vil ha Støre som statsminister, men kun hvis vi slutter å lete etter mer olje og dermed sender halve Vestlandet til sitt nærmeste Nav-kontor. Rødt vil ikke i regjering med noen, men vil presse Ap til å øke skattene med 48 milliarder og kutte i private aktører i velferden.

Les mer fra Norsk debatt

Hvis Høyre får fire nye år, skal vi holde skatte- og avgiftsnivået nede, flere unge skal fullføre videregående skole og helsekøene skal kuttes med to uker.

Vi har klart det før, og vi skal klare det igjen.