(Bergens tidende): Jeg har til gode å se en eneste stillingsannonse som søker etter egenskapene til en introvert. Jeg trodde selv det var en svakhet, helt til jeg innså at det er det motsatte: Min superkraft.

Det finnes to personlighetstyper: Den riktige (ekstrovert) og den gale (introvert). Det var i hvert fall det inntrykket jeg fikk da jeg som nyutdannet gikk inn i næringslivet.

Og jeg ser det fortsatt: Stillingsannonser hvor det ikke er noen logisk sammenheng mellom oppgavene du skal løse og kravet om at du må være «utadvendt og sosial».

Klikk her for å abonnere på nyhetsbrev fra Norsk debatt

Hvor sosial må du egentlig være for å lage sykt gode Google-annonser, for eksempel?

For all del – det stemmer at jeg ikke liker:

Small-talk ved kaffemaskinen. Å mingle uten mål og mening. Ta mye plass i møter.

Men det betyr ikke at jeg jobber dårligere enn deg. Jeg jobber annerledes enn deg.

Og jeg kan fortsatt:

Elske å treffe nye mennesker. Ha meninger – og tørre å si dem. Ha gode prater med kollegaer.

Det er bare det at jeg aller helst vil jeg sette meg ned med hver enkelt og snakke litt dypere enn hvordan været var på hytten i helgen. Det leder meg over til styrkene til introverte. Fordi det er nettopp det: Styrker.

Vi er gode til å analysere og se det større bildet. Vi tenker nøye gjennom synspunkt og bidrag før vi deler dem. Vi trenger ikke å eie rommet. Vi er gode lyttere – og gir plass til andre. Vi beholder roen når det trengs – og sprer den til dem rundt oss.

Les mer fra Norsk debatt her

Så har vi for all del også en del svakheter. På samme måte som ekstroverte. Den ekte styrken ligger i mangfoldet – gruppen av ulike mennesker og personlighetstyper.

Introverte trenger ekstroverte.

Og her kommer poenget mitt, ekstroverte: Dere trenger faktisk oss også.

Innlegget ble først publisert på Linkedin.