SYLVI LISTHAUG TROR det Fabian Stang la ut på Facebook om Utøya-talen til Jonas Gahr Støre er det folk mener. Det er Frp-lederens innspill på et innlegg Stang har slettet, og som hele det politiske Norge har tatt avstand fra, inkludert høyre.

Jeg tror faktisk Silvi Listhaug er Norges ondeste, mest spekulative og mest kyniske politiker.

Lurer på hvor mange som tar avstand fra det?

Klikk her for å abonnere på nyhetsbrev fra Norsk debatt

JEG KAN IKKE si jeg har gledet meg til valgkampen, gitt den stadig økende krangelen om (nesten) ingenting i norsk politikk. Etter Sylvi Listhaugs siste oppmerksomhets-stunt kan jeg offisielt si at jeg gruer meg.

Gruer meg til fremmedfrykten som vil øke, innvandringsdebatten som vil komme og de nasjonalistiske undertonene som med jevne mellomrom vil bli spydd ut som medmenneskelig gift fra et parti uten hjerte for andre enn seg selv.

Les også: Er jeg «folk flest»?

Fabian Stang var ufin da han valgte å misforstå Arbeiderpartiets leder på tiårsdagen for angrepet på Arbeiderpartiet, AUF og det norske sosialdemokratiet.

Sylvi Listhaug, som ikke klarer å la en anledning går forbi, er bare ond.

DET ER INGEN grenser for hva Sylvi Listhaug tillater seg når hun snakker til sine egne. Når Norge sier det Fabian Stang postet er umusikalsk, ondt og stygt å lese – og i beste fall elendig timing - sier Listhaug det stikk motsatte.

At Fabian Stang har rett.

At mange av oss mener det samme.

Og at det å pisse på Arbeiderpartiet på tiårsdagen for bomben som tok åtte liv i regjeringskvartalet og 69 unge liv i massakren på Utøya, er den beste (eneste?) måten å slukke sympatien på.

Ut over det vil hun ikke si noe mer, «av respekt for minnemarkeringen av 10-årsdagen for 22. juli.»

Hun vil jo ikke såre noen.

SYLVI LISTHAUG SNAKKER til Frp’s grunnfjell slik Donald Trump snakker til sin menighet. Med løgner. Facebook-posten fra 2018 – «Ap mener terroristenes rettigheter er viktigere enn nasjonal sikkerhet» er en slik løgn.

Les også: For ti år siden mente jeg han ikke var psykotisk. I dag har jeg inntatt et helt annet standpunkt

Donald Trump gjør det uten blygsel, angrer aldri og sier «misinformation is a beautiful thing».

Fromme Sylvi Listhaug - når hun tvinges til det, som fra Stortingets talerstol i 2018- sier «det var ikke meningen å såre noen».

Oppsiden for oss som bor i Norge er at Trumps grunnfjell er veldig mye større enn Listhaugs.

Oppsiden for menneskeheten er at begges oppslutning er synkende.

Les flere meninger fra Norsk debatt