I en tid med mye prat om høye strømpriser og folk som sliter å betale regningene sine, må vi innse at vi også må produsere mer strøm for å presse ned prisene.

Derfor sier jeg gjerne ja til flere vindmøller i Norge, og gjerne også i Oslo.

I lang tid har høye strømpriser vært en utfordring for veldig mange. Folk som deg og meg kjenner det på både kroppen og lommeboka, og bedrifter sliter med å få budsjettene til å gå opp.

Senterpartiet skylder gjerne på resten av Europa og strømsamarbeidet vi har med EU, men den retningen i strømdebatten skremmer meg. Løsningen er ikke å trekke seg fra det viktige strømsamarbeidet, men at vi må produsere mer strøm her hjemme.

Derfor sier jeg ja til mer vindkraft i Norge.

Det er både et område vi har mye kunnskap om, men også forutsetninger for å gjøre det bra. I tillegg er det viktig at vi bygger ut mer grønn energi som er med på å utkonkurrere oljen, og som sørger for at vi er konkurransedyktige på energimarkedet.

Grunnen til at vi må bygge ut mer energi istedenfor å «kutte kablene», er fordi vi både tjener penger på det, det dekker energibehovet vårt, og fordi dagen vi ikke greier å produsere nok selv, får vi hjelp tilbake.

Klikk her for å abonnere på nyhetsbrev fra Norsk debatt

I tillegg har krigen i Ukraina vist oss akkurat hvor viktig det er at land som handler, og samarbeider, så tett som Norge og EU blir mindre avhengig av energi fra autoritære stater som Russland og Kina. Norge skal være en trygg leverandør av energi til Europa, da må vi produsere mer.

Utfordringen med vindkraft er dog at mange er for å bygge mer av det, men ikke akkurat der de bor.

Det vanskelig å komme noen vei i energidebatten hvis ingen tør å si ja til utbygging.

Jeg derimot er mer enn gjerne villig til å bruke både Holmenkollen, Grefsenkollen og Oslofjorden for å bygge mer grønn energi som både kommer oss og Europa til gode.