Casper Ruud – Albert Ramos-Vinolas 7-6, 7-6, 6-2

TREKNINGEN ER IGJEN strålende, den gode serven gjør seg enda bedre på gress, og for hvert poeng Casper Ruud spiller i Wimbledon lærer han stadig mer om underlaget. Det betyr forbedring, utvikling og nye muligheter.

Før Wimbledon 2022 var han 0-2 i matcher på gresset sør i London.

Nå er han videre for første gang.

Klikk her for å abonnere på nyhetsbrev fra Norsk debatt

SAMMENLIKNER DU SPILLETIDEN han har på grus kontra gress er det tusenvis av timer mot pluss hundre. Det betyr at det tar tid å vende seg til et spill der ballen går fortere og spretter lavere enn på noe annet underlag. Gress-sesongen er kort, og i fjor valgte Casper Ruud den bort for å skaffe seg ranking-poeng, og for å kvalifisere seg til Masters i slutten av sesongen.

Det valget ga tre strake turneringsseirer i Baastad, Gstaad og Kitzbühel.

Nå er han i Wimbledon med øynene på mer enn bare deltakelse.

Les også: Du er ikke et offer, Casper – du er kronprins

PAPPA CHRISTIAN RUUD spilte Wimbledon seks ganger. Han kom aldri forbi første runde. Nå har sønnen klart det i forsøk nummer tre. Og enda bedre for verdens sjette beste tennisspiller akkurat nå, Casper Ruud har et spill som kler underlaget.

Han er ikke lenger bare en grusspiller.

For hver turnering han spiller blir han stadig mer allsidig.

DET TAR TID å bli komfortabel og å slippe seg løs på gress. Casper Ruud er på vei dit. Mot den 34 år gamle spanjolen Albert Ramos-Vinolas ble han også stadig bedre. Og det er når han går for det og våger du ser at Casper Ruud kan bruke gress til veldig mye mer enn golf.

Nå som Wimbledon-barrieren først er brutt kan dette bli nær sagt hva som helst.

Les også: Drittunger skal sendes hjem, drømmer skal leves

CASPER RUUD SLIPPER unna de største sluggerne på veien fram mot fjerde runde. Det er alltid en fordel på gress. Wimbledon-historien er full av «steinkastere» som har profitert på en serve det knapt er mulig å plukke opp fra bakken.

Vår mann styrer unna de største kanonene i de de første rundene, og sånn sett kan han spille seg inn i turneringa.

Det er alltid en fordel.

DET FINNES EGENTLIG ingen gode grunner til at Casper Ruud ikke skal kunne ha en framtid i Wimbledon. Se på Rafael Nadal, verdens beste grusspiller gjennom tidene. Han har to seirer i London også (2008/2010). Og nå som foten ikke er vond er han tilbake i London for første gang siden 2019, for å vinne sin tredje Grand Slam for året.

På et tredje underlag.

Etter triumfene på hardcourten Australia og grusen Paris er det ingen eksperter som våger å lukke den døra.

Les også: På tide å feste setebeltene

DET BESTE VED Casper Ruud per dato, ut over alle slagene han har i verktøykassa, er måten han utfører dem på under press. Stadig oftere vinner han de viktige poengene. Det var denne evnen som tok ham hele veien til finalen på Roland Garros.

Du så det igjen mot Albert Ramos-Vinolas også, akkurat slik du ofte ser verdens beste spille seg ut av problemer.

Det er en dimensjon for de få.

Casper Ruud er nå en av dem.