Kommentaren gir uttrykk for skribentens meninger

Men jeg er spent på om serieskaperne tør å ta fatt i, og en gang for alle ta livet av det fellende beviset. Pengebeviset - som er et åpenbart falsum.

Jeg har bare sett de to første episodene av «Rikets sikkerhet». Spennende, som en krimserie. Og Treholt-saken er jo en kriminalsak - i ordets mest egentlige forstand.

Under rettssaken påsto daværende forsvarssjef at Arne Treholt hadde påført Norge skade tilsvarende «flere forsvarsbudsjett». Om påstanden var korrekt, må det vel være en unnlatelsessynd at skadene aldri har blitt utbedra - med en erstatningssum tilsvarende «flere forsvarsbudsjett»?

Klikk her for å abonnere på nyhetsbrev fra Norsk debatt

Med utgangspunkt i «Rikets sikkerhet», er det mer naturlig å spørre: Kan etterforskinga av Treholt, spionasjen på Treholt og hans kone, ha kosta noe i nærheten av «flere forsvarsbudsjett»?

For gudene skal vite, at her ble det ikke spart på noen verdens ting. Hvor mange var opptatt, så å si på heltid, med Treholt-saken? I FBI, MI6 og POT? Kan den enorme pengebruken til slutt ha endt med at aktørene rett og slett måtte ha en «spion i garnet» - for å rettferdiggjøre det igangsatte teater?

Her kan du lese flere kommentarer av Arild Rønsen

Teateret som endte med den åpenbart kriminelle konstruksjonen «Pengebeviset»?

Jeg er spent på fortsettelsen av dokumentaren. For interesserte, anbefaler jeg i mellomtida på det varmeste «Det umulige pengebeviset».

Og kanskje kunne NRK spandere noen minutter på å konfrontere VGs politiske redaktør Hanne Skartveit og tidligere politisk redaktør i NRK Stein Bjøntegård - med det som kan framstå som slurv og løgn i sakens anledning?

Les mer fra Norsk debatt her