(Bygdeposten): Han hadde vurdert alle muligheter, bortsett fra at alt kom til å gå bra! Å tenke det verste utfallet på alle ting, ser ut til å falle helt naturlig for mange. Sjansen for å bli truffet av lyn for eksempel! Liten. Veldig liten. Tenk etter hvor mange dere kjenner som er truffet av lynet, sammenlignet med alle de du kjenner som har hatt øreverk eller vepsestikk? Det er noen som blir truffet av lynnedslag, men sammenlignet med hvor mye det lyner er det veldig sjelden noen blir truffet. Det skal være en australier som er truffet av lyn to ganger, med noen års mellomrom. Sjansen for det er så liten at jeg heller ville satt pengene mine på at MDG går inn for leteboring etter olje helt inne i fjæresteinene i Lofoten.

Klikk her for å abonnere på nyhetsbrev fra Norsk debatt

Pessimisten blir ofte skuffet fordi det sjelden går så galt som han eller hun tror.

Det er for eksempel liten sjanse for å havne midt oppe i et terrorangrep, nesten uansett hvor du er i verden. Det skjer terror, men at du skal være akkurat der det skjer, når det skjer, er forsvinnende liten. Likevel er det de som synes det er skummelt å reise til Spania nå fordi det er krig i Ukraina – som om det har noe med hverandre å gjøre!

Det er selvsagt mye farligere å kjøre bil, men selv de som ser potensielle farer over alt, setter seg bak rattet og kjører i 80-sonen!

Der møter de biler som kommer i motsatt retning i minst 80 og der avstanden mellom din bil og den som potensielt kan treffe deg er to-tre meter når dere passerer hverandre! Å kjøre bil – det er farlig det, men selv om det er farlig går det ofte veldig bra!

Det er sjelden det går så galt i livet som man kan få inntrykk av, når læreren forteller at vedkommende er bekymret for innsatsen til eleven i nynorsk, eller et annet fag med de konsekvensene det kan få.

De aller fleste klarer seg likevel veldig bra i livet, selv om tekstene til Tarjei Vesaas er den reneste sovemedisin i et innestengt klasserom. Det er overraskende få elbiler som går tomme for strøm og blir stående langs veien også, selv om mange pessimister er pessimistiske og ikke vil kjøpe elbil fordi de mener faren for å gå tom for strøm er stor. Det hender det går dårlig med fotballaget ditt, men selv veldig dårlige fotballag slipper sjelden inn flere enn fire mål. De kunne sluppet inn åtte. Det hadde vært dobbelt så ille.

Les mer fra Norsk debatt

Selv om mange synes strømmen er dyr og diesel- og bensinpriser stadig slår nye rekorder, lyser det like mye i stille grender som før og trafikkorkene har ikke avtatt.

Det er noen som mener at alt går til helvete i Norge nå, men sannheten er at det går for godt. Så bra går det at finansministeren frykter økte renter hvis avgiftene kuttes.

Det går ofte bedre enn vi tror og frykter.

Noen har levd i 100 år og i 50 av dem har de levd på «overtid» – ventende på alt det skumle de trodde kunne ramme dem. Nå er det helg og vi får tro den blir bra også. Det er i hvert fall ikke varslet lyn. For det er varsel meteorologene gir. De spår ikke været. Så hvis det varsels ruskevær kommer det altså ikke av at meteorologen er pessimist.