(iHarstad)

Kjære Per-Willy, du gjør så mye mer skade enn du tror.

Onsdag 30. juni la stortingsrepresentant Per-Willy Amundsen ut et Facebook-innlegg hvor han forklarer hvorfor han ikke feirer Pride.

Argumentene for å ikke delta på markeringen av mangfold og kjærlighet er mange. Han hevder faktisk at bevegelsen bør stoppes.

– Jeg feirer ikke Pride. Det er ikke noe jeg kunne tenkt meg å gjøre. For det første, det finnes kun to kjønn: Mann og kvinne, ikke tre, slik FRI – Foreningen for kjønns- og seksualitetsmangfold mener, i strid med all biologisk vitenskap. Men verre, de har fått tilgang til å påvirke våre barn med sin radikale ideologi. Det må stoppes, skriver Amundsen.

Her er du god, Amundsen. Du bruker en tydelig og sterk retorikk med henvisning til vitenskap. Det er bare synd du tar så inderlig feil.

Klikk her for å abonnere på nyhetsbrev fra Norsk debatt

Blir direkte fornærmet

Jeg er journalist, jeg er i likhet med deg harstadværing. Jeg er en homofil mann i 30-årene, men mest av alt er jeg er rasende på de diskriminerende holdningene dine.

Det sjokkerer meg at en velutdannet mann som deg kan slenge rundt med påstander som fremstilles som fasiten på kjønns- og mangfolddebatten. Jeg vil bare informere deg om at Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet i Norge operer med tre forskjellige kjønnsaspekter: biologisk kjønn, psykologisk kjønn og sosialt kjønn.

Her kunne jeg nok skrevet en avhandling om både forskning og vitenskapelige teorier som langt på vei pulveriserer påstandene dine, men det ser jeg ingen hensikt i å gjøre. Jeg tror de fleste forstår at du er særs faktaselektiv og feilaktig i dine resonnementer.

Dette handler om mennesker, Amundsen.

Du ber FRI engasjere seg mer i det som skjer i muslimske land og «ikke konstruerte problemer her hjemme. Men det er sikkert enklere å snakke om «mangfold», så lenge det ikke koster noe».

Jeg blir direkte fornærmet av dette utsagnet. Ifølge statistikk fra 2020 fremgår det klart at 16 prosent av norske menn ville flyttet seg hvis de var tett på en homofil, og hele 34 prosent er negative til at to menn kysser i offentligheten.

Samtidig viser samme undersøkelse at 17 prosent av norske menn sier de grøsser når de tenker på homofile. Er det dette du kaller konstruerte problemer?

Les også: Vil jeg noen gang komme ut for familien? Det vet jeg ikke

Kunnskapsløshet og fremmedfrykt

Jeg skal ikke spekulere i hva du selv hadde svart i denne undersøkelsen, men måten du bagatelliserer mangfoldskampen på vitner om kunnskapsløshet og fremmedfrykt. Sjekk fakta før du slenger ut slike påstander.

Videre i Facebook-innlegget kommer det jeg tolker som hovedtanken din bak ytringen:

«Disse landene gir homofile dødsstraff: Afghanistan, Sudan, Pakistan, Saudi-Arabia, Iran, Irak, Mauritania og Yemen. De har alle det til felles at det er muslimske land. Pride og FRI får kun troverdighet den dagen de forsøker å gjøre noe med dette. Problemet er selvsagt at dette alle er muslimske land. Og Pride kan jo ikke tillate seg å kritisere Islam».

Kødder du med meg? Du har helt rett i at det enkle googlesøket viser deg landene som gir homofile dødsstraff, men de gir da like strenge straffer til kvinner som tar abort, kvinner som har sex utenfor ekteskap og kvinner som viser en øreflipp etter et vindkast tar tak i nikaben deres.

Oslo Pride hadde i 2017 fokus på akkurat disse landene og disse problemstillingene. Årets tema var internasjonal solidaritet som igjen tok for seg denne tematikken. Hovedfokuset i år var den urovekkende utviklingen i Europa hvor land som Polen, Ukraina og Tsjetsjenia opplever økende diskriminering, frihetsberøvelse og hat.

Vi følger med. Vi vet hvor skoen trykker. Ikke fornærm oss på denne måten. Prøv heller å utdann deg selv før du angriper andre.

Vi vet at stortingsplassen din er utrygg

Avslutningsvis skriver du:

«Gjør hva dere vil, ha sex med de dere måtte ønske. Norge er et fritt land. Men ærlig talt: Ha noen prinsipper som handler om mer enn oppmerksomhet».

Dette sitatet er altfor lett å slenge rett tilbake på deg, men et så billig poeng tillater jeg meg ikke. Vi vet alle at stortingsplassen din er utrygg, men dette blir for dumt.

Les mer fra Norsk debatt her

Jeg skal la deg ha meningene dine, jeg skal la deg føre akkurat den politikken du ønsker. Men neste gang du skal uttale deg om et tema du tydeligvis ikke har peiling på, så forventer jeg såpass respekt at du faktisk leser deg litt opp før du kritiserer.

Folk hører på deg, du representerer et av de høyeste embetene i det offentlige Norge og akkurat nå gjør du en jævlig dårlig jobb. Og faktisk en hel del skade.

Det finnes kun to typer mennesker: Åpne og lukkede.

Stopp Per-Willy-fiseringen av Norge!