Gå til sidens hovedinnhold

Kjære turgåere. Vær så snill, vik for andre på veien!

Jeg gjør som mange andre. Går ut og får dagslys og luft. Ut fra hjemmekontoret jeg har sittet på siden mars i fjor.

Debattinnlegget gir uttrykk for skribentens meninger.

(Akershus Amtstidende)

Jeg liker å gå forskjellige turer. Både Kyststien, våre flotte turveier i Nesoddmarka og på de lite trafikkerte vel-veiene.

Jeg møter stadig andre på tur og vi møtes, hilser og holder behørig avstand.

Men innimellom møter jeg deg som tilsynelatende mener pandemien ikke gjelder deg. Og som ikke tenker at avstand er så farlig. Som turer frem midt i veien.

Les også: Tre tips til hvordan man holder ut i koronahverdagen: Skriv, gå, hvil

Gjerne to til tre personer i bredden som overser alle anmodninger om å holde avstand. En eller to meter, avhengig av situasjon.

Jeg ber bare om én ting: og det er at selv om du ikke mener pandemiens forholdsregler gjelder deg, så er det i det minste allmenn høflighet å ta hensyn til andre som tydelig viser at de tar dette alvorlig. Ved å vike til side for å sammen kunne skape nødvendig avstand.

Du skal ikke ta det for gitt at andre viker for at du skal kunne fortsette fortørnet videre på din brøytende vei gjennom hverdagen.

Tenk deg litt om neste gang du møter noen som viser at de ønsker avstand.

Kanskje er de i en mer utsatt gruppe eller bare ikke ønsker å pålegge Helsevesenet eller sine nærmeste belastningen det er å være smittet av covid-19. Er du sikker på at du ikke er skjult bærer av smitten?

Og til slutt: Takk til alle som viser hensyn og utviser respekt for andres forhold til den pågående pandemi.

Kommentarer til denne saken