Når Frp blir ansvarliggjort for klimapolitikken de fører, kjøper de seg ut av det ved å bli krenket.

Halleland fra Frp bruker hele innlegget sitt på å være krenket over ansvarliggjøringen av politikken hans.

Hadde han brukt to prosent av den energien på å faktisk presentere løsninger som kutter utslipp hadde vi kanskje nådd klimamålene våre.

Oppskriften er her

Kort fortalt er dette oppskriften Frp tror de stanser klimakrisa med:

1. de leker med tall i et Excel-ark (ved å regne inn mer opptak av CO2 i skog) og 2. de kjøper klimakvoter fra andre land.

Les også: Vi må ha en saklig debatt om EØS

Samtidig bruker de alle krefter de har på å stanse klimavennlige tiltak som reduserer trafikken, reduserer kjøttforbruket og stanser norsk oljeproduksjon.

Og med litt fantasiglitter og biff på bordet har Norge plutselig blitt et foregangsland i klimakampen, ifølge Frps egne ekspertutregninger.

Ikke tatt fra løse lufta

Løsningene MDG presenterer er ikke, til forskjell fra Frps løsninger, tatt fra løse lufta.

De kommer fra konkrete klimaberegninger.

Ta kjøtt for eksempel.

Klimakur 2030 (rapport bestilt av regjeringen) forteller oss at en reduksjon i norsk kjøttforbruk alene er det klimatiltaket med mest klimaeffekt.

Det i seg selv er grunnen til at vi kjemper for å halvere det norske kjøttforbruket gjennom grønnere mat i norske kantiner og momsfritak for grønnsaker.

Å sette en stopper for norsk oljeproduksjon er et annet eksempel. Verden har allerede funnet mer olje og gass enn det Parisavtalen tåler. Allerede nå jobber verdens land og markeder på spreng for å bli kvitt oljeavhengigheten sin.

USA vil slutte å lete etter olje og gass, og EU vil kvitte seg med fossil energi innen 2050. Det er klart vi også må omstille oss. Noe annet gjør ikke bare Norge til et klimapolitisk bakvendtland, men det er også farlig for norsk næringsliv.

Les flere innlegg fra Norsk debatt her

Når Frp ignorerer alle disse tallene og markedsendringene, ved å fortsatt mene at Norge skal både lete etter og pumpe opp olje erklærer de seg som direkte næringsfiendtlige. Det får stå på deres egen regning.

Tiltakene MDG presenterer i møte med klimakrisa er akkurat av det kaliber verden trenger for å stanse den.

Med vårt partiprogram kutter vi norske utslipp med 80 prosent innen 2030. Det klarer vi fordi vi tør å gjennomføre de nødvendige løsningene.

Halleland; det er fint du tror klimakrisa er reell og farlig.

Men å presentere løsninger som ikke kutter utslipp betyr at du ikke tar den på alvor.

Og når du i tillegg kaller politikken vår autoritær kan du ikke forvente annet enn at vi sier ifra.