Gå til sidens hovedinnhold

Kom deg vekk, Martin – Real Madrid er en ego-klubb uten ære

Med støtte fra EUs øverste domstol fortsetter Real Madrid, Barcelona og Juventus den forhatte kampen for Super League. De har ennå ikke forstått hvorfor prosjektet ble kvalt på bare to dager.

Kommentaren gir uttrykk for skribentens meninger.

TOLV STORE EUROPEISKE fotballklubber sto bak tidenes kuppforsøk i internasjonal fotball. Etter bare to dager, alt fordi fotballfans verden rundt reiste seg i protest, var det bare tre tilbake.

Fans, spillere, ledere, fotballpersonligheter, media og industriens mange tunge stemmer sto skulder ved skulder med UEFA og FIFA i fordømmelsen av Super League.

Begrepet solidaritet har aldri stått sterkere i fotballen.

Klikk her for å abonnere på nyhetsbrev fra Norsk debatt

REAL MADRID, BARCELONA og Juventus så ikke det. Eller for å være helt presis, de bryr seg ikke. Det eneste disse tre klubbene bryr seg om er seg selv og sin egen eksistens.

Derfor klamret de seg til vrakrestene, sa at prosjektet levde i beste velgående og klagde UEFAs monopol og trusler om sanksjoner inn for EU-domstolen.

Medholdet de fikk fredag ettermiddag puster nytt liv i seilene.

Les også: Du må hate fotball for å støtte denne bastarden. The Dirty Dozen har fått en helt ny mening

DE TRE GJENVÆRENDE utbryterklubbene vil nå hevde de har rett til å gjøre som de vil, og derfor også fortsette å utvikle superliga-prosjektet i håp om å skape fornyet interesse. Dem om det. Ingen domstol kan overprøve den internasjonale fotballfamiliens kjennelse fra 19. april.

Da retten ble satt i det vakre spillets midtsirkel ble Arsenal, Chelsea, Manchester City, Manchester United, Liverpool, Tottenham, Juventus, Inter, Barcelona, Real Madrid og Atletico Madrid umiddelbart dømt for høyforræderi, med mulighet til å bruke hodet.

Dagen etter, da de skjønte at retrett var den eneste ærbare veien ut av kuppforsøket, ble ni av dem benådet.

Les også: Begrepet enveiskjøring har fått en helt ny dimensjon

GRÅDIGHET OG ØKONOMISK desperasjon er motivasjonen bak Super League. Ingenting annet. Galskapen går ikke lenger rundt med de overgangssummene og lønningene som plager fotballen på dette nivået.

Jeg blir stadig minnet om kvalmen som tok meg da Liverpool hentet Virgil van Dijk fra Southampton for 830 millioner kroner i desember 2017, en overgang jeg fortsatt mener er et av stadig flere eksempler på hvor syk fotballen er.

Det Real Madrid, Barcelona og Juventus holder fast i er til å spy av.

Her kan du lese flere kommentarer av MortenP

DET ER MANGE grunner til at Real Madrid-president Florentino Perez er mannen som nekter å gi opp ideen om Super League, og at fotballen og klubben hans er en parasitt på ville veier. En episode fra 2016, avslørt i 2018 i et av Football Leaks 70 millioner dokumenter – er et av mange eksempler på en industri uten grenser og mavemål.

Jeg tenker på pappaen fra Drammen som mottok 30 millioner kroner for at sønnen hans på 16 år skulle skrive kontrakt med Real Madrid.

Når klubber som tar seg råd til den typen rekrutteringsutgifter snakker om at den ikke får pengene til å gå rundt, er det også noe som vrir seg i maven.

DET SNAKKES STADIG høyere om at Martin Ødegaard (22) kan være på vei bort fra klubben som gjorde alt for å signere ham foran alle de andre beilerne den gangen han var verdens beste fotballspiller født i 1998. Med bakgrunn i klubbens ledelse, verdisyn og ekstreme egoisme håper jeg det skjer.

Les mer fra Norsk debatt her

En klubb som ikke evner å ta inn over seg fotballens og idrettens mest grunnleggende ideer og spilleregler, selv ikke når du slår dem i hodet med dem, er ikke noe sted å være.

Da er det bedre å spille for en av de klubbene som angret seg.

Kommentarer til denne saken