Kommunen har glemt å rydde i skogen.

Den er nå et eneste stort rot, med trær som har falt på kryss og tvers etter storm med orkan i kastene og den våte tunge snøen som gjennom flere vintre kunne knekke hvem som helst, og som nå gjør det helt ufremkommelig.

På vegne av vanvittig mange: Alarm!

Klikk her for å abonnere på nyhetsbrev fra Norsk debatt

Jeg tar opp denne saken nå for å gi kommunen en mulighet til å forbedre seg før alvoret setter inn.

Nå kan det jo tenkes at du ikke umiddelbart skjønner hvilket alvor det her er snakk om. Det kan ha å gjøre med at du ikke som meg lengter mot høsten, og begynner å vibrere av sterke følelser når det nærmer seg.

Det dreier seg om sopp, særlig kantareller, men også gjerne steinsopp og annet snadder stekt i smør, eller anbragt i risotto eller i annet som gir livet mening og retning, vil jeg si, når sommeren glir over i høst og vi sankere skal ut å ha det fint i skogen.

Men det krever altså at kommunen tar ansvar for rotet i skogen.

Jeg sier i fra nå som det er juni og flere uker til det braker løs og at helt vanlige sopplukkere over hele landet, som vi er så glad i kan slippe sin lidenskap løs.

På en måte kan vi nå bringe landet tilbake til slik det var før. Det var åpenbart mindre rot i skogen før. Jeg vet ikke hva det kommer av, om trærne tåler mindre eller om været er blitt dårligere eller noe. Det vet jeg ikke, men uansett så syns jeg ikke at kommunen skal syke ut og gi opp bare fordi rotet har bygget seg opp over flere år.

Alle som har et loft, kjeller eller garasje vet at det går an å ta seg sammen og begynne å rydde. Det er bare å sette i gang, nå med det samme.

Les mer fra Norsk debatt

Fint om dere i kommunen kan gi meg en tilbakemelding etter som innsatsen skrider frem.

Tusen takk for det. Jeg ser frem til en fin høst.