Gå til sidens hovedinnhold

Korona i Oslo: Nå slipper såvidt noen lysstråler inn i bunkeren

Å si at det begynner å lysne, er å overdrive. Men noen ytterst få lysstråler slipper inn gjennom nøkkelhullet til bunkeren vi sitter i.

Kommentaren gir uttrykk for skribentens meninger.

Dette er kanskje den mest presise beskrivelsen etter pressekonferansen til byrådsleder Raymond Johansen (Ap) i Oslo onsdag formiddag.

Forrige uke fortalte han at åpningen av Oslo var avhengig av smittetrykk, antall innlagte på sykehus og antall satte vaksiner. Etter først å ha slått fast at pilene for alle disse indikatorene pekte i riktig retning, kom kalddusjen:

Både i bydel Grünerløkka og Bjerke nekter smittetallene å gå ned. Og det er økning i smitte både blant unge og blant unge voksne.

Derfor mente Johansen å ha det store flertallet i Oslo med seg, når han fremdeles ikke vil ta noen sjanser. Det er mye viktigere at åpningen er varig, enn at den er raskest mulig, mente han.

LES OGSÅ: Nedslående beskjed til serveringsbransjen: - Vi må være tålmodige

Dermed vil nok svært mange, både i serveringsransjen og i kulturlivet bli skuffet - om ikke eitrende forbanna, som vi sier lenger vest i landet. Lysstrålene gjennom nøkkelhullet begrenser seg nemlig til to punkter:

  • Fra torsdag 6. mai kan butikker, kjøpesentre, varehus og lignende åpne - med sterke smitteverntiltak
  • Fra mandag 10. mai går hovedstadens barnehager og barne- og ungdomsskoler til gult nivå.

I tillegg skal gult nivå for vidergående skole vurderes på nytt senere, eventuelt fra 18. mai.

Med dette er nok byrådet fullstendig klar over frustrasjonen særlig i serveringsbransjen. For å sukre pillen lovet derfor byrådslederen å komme tilbake med en ny vurdering av situasjonen 20. mai.

Han gikk til og med så langt som å be næringen om å begynne å forberede seg på bedre nyheter da.

Det må bety at om ikke noe uforutsett skjer, så vil våren kunne komme til hovedstaden med utepils og andre herligheter i slutten av mai/begynnelsen av juni. 17. mai, lurer du på? Den dagen er bare å glemme. I år også.

For alt jeg vet er dette nøye koordinært med værgudene. Her jeg sitter og skriver begynte det akkurat å snø.

Kommentarer til denne saken