Gå til sidens hovedinnhold

Korona-krangling: Arild Rønsens impotente forsøk på sverting

Innlegget ditt er en tydelig invitasjon til personhets, og i Nettavisens kommentarfelt er det fritt frem for ukvemsord mot meg. Føler du deg tilfreds og stolt, er det «mission accomplished», skriver Kari Jaquesson i dette tilsvaret.

Debattinnlegget gir uttrykk for skribentens meninger.

Hei, Arild Rønsen. Du skrev nettopp et løgnaktig og ondskapsfullt innlegg i Nettavisen om meg som du kalte «Kari Jaquessons betente budskap» - vel vitende om at svært mange kun leser overskrifter.

Innlegget ditt er en tydelig invitasjon til personhets, og i Nettavisens kommentarfelt er det fritt frem for ukvemsord mot meg. Føler du deg tilfreds og stolt, er det «mission accomplished».

Her kan du lese Arild Rønsens kommentar som brakte Kari Jaquesson på banen.

Du bruker klikk-ord som «Trump» og «QAnon» - og omtaler mennesker som deltar i en seriøs debatt om overgrepene til Solberg-regjeringen som «heiagjengen til Kari Jaquesson».

Av en tråd på flere hundre meget seriøse og kunnskapsrike kommentarer plukker du ut noen av de få som kan betegnes som «sleivspark» for å skape et usant bilde, og du lot være å linke til Facebook-tråden slik at folk selv kunne se hva dette dreide seg om. Men mange har funnet frem til den likevel, og har oppdaget og påpekt at det er du, Arild Rønsen, som er den usaklige, kunnskapsløse og frekke.

«I dag rota jeg meg inn i en av Jaquessons Facebook-tråder, og stilte enkle spørsmål. Det er jeg glad for at jeg gjorde, for jeg ante ikke at et slikt konspiratorisk univers eksisterte her i landet», skriver du.

Les også: 459 koronadødsfall i Norge i 2020

Nei, Rønsen, ingen «roter seg» inn i en Facebook-tråd, du oppsøkte det aktivt og etter eget valg min profil. Og du dummet deg skikkelig ut gjennom det du skrev der.

Jeg hadde postet et innlegg om den oppsiktsvekkende hendelsen der helseministeren for åpen scene irettesetter Preben Aavitsland, en av landets mest profilerte smitteverneksperter, etter at han tvitret «Det var den epidemien», ledsaget av en graf som viste at det bare er omlag 50 mennesker innlagt på sykehus i hele landet; altså en uttalelse å glede seg over og etter alle milemerker en helt korrekt evaluering.

Høie, som selv er uten noen som helst helsefaglig bakgrunn, ilte til og fikk «rettet» opp dette. Uten «inntrykk» av en pandemi blir det vanskelig å opprettholde de ødeleggende «tiltakene», og fortsette å skalte og valte med folks liv og bedrifter etter politiske behov, og fortsatt suspendere Grunnloven og menneskerettigheter.

Klikk her for å abonnere på Norsk debatt sitt nyhetsbrev

Høie tok altså et politisk grep på tvers av den faglige vurderingen, noe regjeringen har gjort mange ganger siden 12. mars 2020. Utsagnet i posten min «Vi står ovenfor en politisk pandemi, og ikke en sykdomspandemi» står seg godt.

Du var faktisk den første som kommenteret innlegget, og det med en fullstendig uriktig påstand og frekk kommentar:

«Unnskyld? Flere titalls millioner døde? Og dette har ikke med sykdom å gjøre? Bare politikk? Hvilken klode lever dere på?!»

Jeg svarte: «Det kan være lurt å sjekke tall før en kommer med utspill».

Det er omlag tre millioner som har dødd med positiv PCR- test. Men tallet nedjusteres etterhvert fordi måten å fylle ut dødsattester på, den internasjonale standarden de siste 70 årene (MCCD), ble endret. Jeg har akkurat oversatt en artikkel som går grundig gjennom dette.

Men det interessante er at du har inntrykk av at «titalls millioner» har dødd. Det viser resultatet av kampanjen en fullstendig kompromittert presse driver. Du er nok ikke den eneste som tror dette.

Det ville da selvsagt vært en enkel sak for deg å verifisere det jeg skrev, men i stedet tordner du videre med enda en feilopplysning:

«Tre millioner? Det er jo bare i India!? Og hva med de store mørketallene, som også du måtte vite fins der? Nei, dere driver en kampanje like hodeløs som konspirasjonsteoriene om at Trumpt vant valget i USA».

Du ville ikke svare på hvor du hadde hentet disse tallene fra, og de finnes forøvrig ingen andre steder enn inne i ditt eget hode. Du serverte i stedet en lang tirade med enda mer Trump og usakligheter.

Les også: Mottakere av Janssen-vaksinen mister plassen i regjeringens vaksineprogram

Flere korrigerte deg med det korrekte tallet for India og for verden, og jeg påpekte:

Det er drøye 1, 3 milliarder mennesker i India, og knapt en brøkdel har blitt testet. Dermed blir det feil å regne dødelighet per antall «smittet», selv om den også ligger lavt, såvidt over én prosent. Og flertallet er svært gamle/syke/fete akkurat som her.

Om en tar dødeligheten for befolkningen er den på 0.03 prosent.

Tror indere flest kan sove godt om natten.

Spørsmålet er: Hvilket formål har pressen tjent ved å hause opp situasjonen i India, annet enn for å skremme vettet av nordmenn slik at de frivillig lar seg injisere med eksperimentelle produkter som helseministeren selv holder seg unna?

Da fikk du det travelt med å forsvare helseministeren.

«Dette svaret sier det meste om konspirasjonens natur. Helseministeren holder seg jo ikke unna «eksperimentelle produkter» fordi han ikke vil ha dem i armen sin. Han venter - fordi han vil at andre skal gå foran ham i køen! Slik at de kan «injisere seg med eksperimentelle produkter»! Altså det stikk motsatte av å holde seg unna!»

Javisst, når Høie sier noe er det helt sikkert helt sant.

På slutten av innlegget ditt skriver du:

«Men derfra, til å mene at dette er en «planlagt politisk pandemi» …? Dette er i mine øyne så drøyt, at jeg har vondt for å forstå det. Millioner av mennesker som har måttet bøte med livet, over hele kloden - har de dødd som følge av villet politikk? Ikke fordi de har blitt ramma av en dødelig sjukdom?»


Det er ikke sånn, Rønsen, at bare fordi du har problemer med å fatte noe, da kan det ikke være sant.

Et konkret eksempel er at norske covid-pasienter ikke har fått Ivermectin og andre billige og effektive medisiner. Den indiske advokatforeningen (The Indian Bar Association) har saksøkt WHOs sjefsforsker Dr. Soumya Swaminathan den 25. mai, og beskyldt henne i en 71-punkts anmeldelse for å forårsake indiske statsborgeres død ved å villede dem om Ivermectin.

Dette må også etterforskes i Norge - og få følger.

Her kan du lese flere innlegg fra Norsk debatt

Du må gjerne beholde din naive barnetro om at norske politikere er så snille og gode at de aldri ville gjort noe slikt, jeg foretrekker å se på realitetene.

Istedenfor å sjekke opp fakta har du latt deg forføre av skrekkporno-reportasjer fra India og andre steder - i den grad at du har innbilt deg at over ti ganger så mange mennesker har dødd enn det som er registrert.

Og når du så blir korrigert blir du grinete og slem og skriver et impotent «drittpakkeinnlegg» om meg.

Noe så pinlig. Ta deg sammen, mann!