Ikke nok med det, men ved å svartmale Venstres ruspolitikk i innlegget sitt, har KrFU selv prestert å forsøple debattklimaet rundt rus, noe som er alvorlig.

KrFUs innlegg på Facebook så slik ut:

Ikke bare er fremstillingen av forslaget til Venstre helt feil, men faktaene sitter enda lenger ut på sidelinjen.

KrFU referer til cannabis som fremtidens samfunnsproblem, men slik jeg og Unge høyre ser det er det nettopp KrFUs ruspolitikk som er fremtidens samfunnsproblem.

Klikk her for å abonnere på nyhetsbrev fra Norsk debatt

Det er ingen tvil om at ruspolitikken som føres den dag i dag ikke fungerer. Om den hadde det, så hadde ikke Tobias Stokkeland fra Grønn Ungdom trengt å dra fram en joint under Arendalsuka for å understreke at INGEN sjekker legitimasjon på kjøper eller innhold og styrke på produktet som blir kjøpt bak Esso’n i sentrum. Det er nettopp derfor Unge Høyre, på linje med flere andre, ønsker å legalisere og regulere ett allerede utbredt marked.

Det KrFU så konsekvent velger å overse er at fagmiljøene i flere år har gått bort ifra trappetrinnsmodellen, som tidligere antok at marihuana kunne bidra til et sterkt rusproblem, eller en vei til tyngre stoffer.

Ikke engang Helsedirektoratet klarer å konstatere at veien fra cannabis til tyngre stoffer skyldes ønsket om en sterkere rusfølelse.

Det som dog er ett kjent faktum, er at bruken av cannabis er en kort vei til kriminelle miljøer.

Dette er fordi dagens ruspolitikk driver brukerne til det illegale markedet, hvor man kan ende opp som en del av kriminelle miljøer. For ikke å snakke om hvor mye lettere det da er å få tak i tyngre stoffer.

Les mer fra Norsk debatt

Det KrFU ikke forstår er at å videreføre en ruspolitikk som i så mange år har sendt tusenvis av mildere rusbrukere inn i et rushelvete uten sidestykke, ikke er god politikk.

Vi trenger en ruspolitikk som verner om brukeren, sørger for at stoffet er trygt å bruke og som holder brukeren borte fra kriminelle miljøer. De kriminelle miljøene er for øvrig mer skadelige enn det å ha lyst på en joint en fredagskveld, men det velger igjen KrFU konsekvent å overse.

Og jeg vet ikke med KrFU, men vi i Unge Høyre er ikke villige til å videreføre en ruspolitikk som har resultert i den blant de høyeste overdoseratene i Europa.

Jeg savner en ruspolitikk med faglig begrunnelse, og jeg savner et debattklima der man ikke svartmaler andres politikk på denne måten. Det KrFU ikke er med på er at ungdomspartiene skal gå foran som gode eksempler i den offentlige debatten, men dette er så skivebom på hva ungdomspartier skal stå for at jeg synes at de som står bak KrFUs sosiale mediekonto skal ta seg en real runde med seg selv.