Kristi himmelfart er en mytologisk og ikke-historisk hendelse som langt ifra noe alle nordmenn feirer eller tror på.

Det må bli slutt på at kristen overtro og mytologi skal få diktere Norges åpningstider. Det må bli slutt på at én religion som ikke alle nordmenn omfavner skal få bestemme når butikker, skoler og idrettslag skal få være i drift.

Staten og den norske kalenderen må slutte å favorisere kristendommen. Det er feil at vi som ikke er kristne skal måtte underkaste oss kristne helligdager. Det er greit nok å ha fri, men det bør skje på våre egne premisser.

Les også: Vil fjerne de kristne helligdagene og ha slutt på røde dager midt i uka

Kristendommen er ikke en norsk kultur, den kommer fra Midtøsten. Kristendommen er ikke «vår» kulturarv, den er kun de kristnes kulturarv. Det virker dessverre som om KrF har vansker med å innse dette, da kristen nasjonalisme tydeligvis er mer deres greie. Det kan ikke bestemmes at kristendom skal være nordmenns kultur. Kristne helligdager bør være et privat anliggende, ikke noe det offentlige Norge må bøye seg for. Disse dagene er ikke hellige for alle.

Kristi himmelfart og pinse må bort som offentlige fridager. Spesielt interesserte får bake disse helligdagene inn i feriedagene sine. Da har det mer for seg at det offentlige har sekulære fridager som 1. mai og frigjøringsdagen 8. mai, og kanskje vi kan opprette nye religionsnøytrale fridager.

Klikk her for å abonnere på nyhetsbrev fra Norsk debatt

Kristne verdier, sier du?

Leder av KrFU, Hadle Rasmus Bjuland, sier til Nettavisen at han er oppgitt over at Unge Venstre vil «støvsuge» alt som har med den kristne kulturarven å gjøre fordi den ifølge han minner oss om de verdiene som dagens samfunn er bygd på. Han tar grundig feil.

Vi snakker om en profet og mytologisk karakter i Jesus som i Bibelen taler for at vi skal rive ut vårt øye og kappe av vår hånd hvis vi «synder», og som sier at vi må hate vår familie og eget liv for å bli hans disippel (Lukas 14:26).

Les også: Vedum slakter helligdagsforslag: – Det er et ganske ekstremt utspill

Dette er altså en skikkelse som vil straffe de som ikke underkaster seg han med evig pine i det mytologiske stedet Helvete. Jeg tror vi trygt kan finne langt bedre verdier andre steder.

Kristendommen er overhodet ikke forenlig med demokrati, ytringsfrihet og likestilling - og har du lest Bibelen godt nok uten apologet-brillene på så vet du at det stemmer.

Les mer fra Norsk debatt her

Slapp helt av, kristen kultur blir ikke utryddet bare fordi Kristi himmelfart og pinse avskaffes som offentlige fridager, og vi kommer ikke til å slutte med å være snille mot hverandre. Det hindrer ingen å ta seg ferie på de dagene eller besøke kirken på eget initiativ.

Foruten dette har vi rikelig med fridager i Norge: sommerferie, høstferie, vinterferie, lørdager og søndager osv.

Alt kommer til å gå bra.