Til info: Tidlig tirsdag ettermiddag ble det klart at Kristian Eriksen spiller for Molde. Denne kommentaren ble publisert før overgangen ble offisiell.

DET SPILLER INGEN rolle om det er Eliteserien, Allsvenskan, Premier League eller Serie A. Mekanismene er de samme. Er prisen riktig kan alle fotballspillere kjøpes for penger.

Det er hauk over hauk som gjelder, og pengene trumfer alt.

Det gjelder stort sett for kjøper, selger og han som kjøpes og selges.

Derfor hemmelighetskremmeriet rundt mange spillere, det er alltid en konkurrent som vil handle den samme.

Og som er villig til å betale litt mer.

Klikk her for å abonnere på nyhetsbrev fra Norsk debatt

TO GANGER I året kan du kjøpe fotballspillere «over disk». Det er regelen, ute som hjemme. Åpningstidene varierer noe etter sesong og kontinent, men mulighetene er de samme.

Mye kan ordnes før butikken åpner, men ingen papirer kan offisielt signeres før datoene er satt av de nasjonale forbundene.

Her i Norge åpnet høstsalget 2022 i går, mandag 1. august.

Les også: Stefan Strandberg trenger Vålerenga mer enn Vålerenga trenger han

HAMKAMS KRISTIAN ERIKSEN, Eliteseriens mest ettertraktede spiller per dato, er det siste eksempelet på at fotballspillere er som varer flest. Det handler om tilbud og etterspørsel. Før seriestart gjorde Rosenborg alt de kunne for å sikre seg Hamkams offensive driver. På den tida var de også alene i markedet.

Kristian Eriksen ville til Trondheim, det handlet om framtida, og i sjela hans var det ingen tvil.

Til 27-åringens store skuffelse ble ikke klubbene enige om pris.

I FORRIGE UKE skal Molde ha lagt inn et bud på 12 millioner kroner på Hamkams fremste vare. Da ville Kristian Eriksen bli blå og hvit. Det neste som skjedde var at budet ble avslått på Briskeby. Da ble Kristian Eriksen lei seg.

Så dukket det opp et rykte om at Bodø/Glimt var på banen, og at klubben fra Aspmyra hadde inngått en avtale med Hamkam om kjøp etter sesongen.

I tillegg var det noen som sa at Vålerenga var ute og snuste.

Les også: Det er modellen som er problemet, ikke Trøim

JEG VET IKKE om det var Bodø/Glimts interesse som fikk Molde til å kaste seg rundt og øke det opprinnelige budet, men i går kveld dro i hvert fall Kristian Eriksen til rosenes by. Veldig blid. Det neste som skjer, om armer og bein er på plass i riktig antall, er at han blir presentert på Aker Stadion.

Han ville til Rosenborg, så en mulighet åpne seg i Bodø/Glimt, men ender etter all sannsynlighet opp som Molde-spiller.

Spør du Kristian Eriksen er det vinn, vinn og vinn.

KRISTIAN ERIKSEN TENKER på seg selv, og det gjør han rett i. Han skylder ikke Hamkam noe som helst. Overgangssummen Molde betaler, og det snakkes om 15 millioner kroner, gjør opp for veldig mye mer enn gjelda han ikke har på Hamar.

Dette er Kristian Eriksens mulighet, en sjanse han har ventet på siden Rosenborg ville ha ham i januar.

Selvfølgelig gjør han som alle andre ville gjort.

Her kan du lese flere kommentarer av MortenP

HJERTET HANS VIL alltid være i Hamkam, men bankkontoen hans blir feitere i Molde. Sånn er det. Det handler om Kristian Eriksens framtid og muligheter. Hvem kan holde det mot ham?

Dette er spillerens sjanse til å kapitalisere på et talent han har utviklet gjennom å bli Hamkams beste og viktigste spiller.

På Briskeby vil det alltid bli spilt fotball.

Kristian Eriksen har bare så mange år igjen.

Les mer fra Norsk debatt

PS! Tiger Woods har i følge LIV-Tourens direktør takket nei til rundt sju milliarder norske kroner (!!!) for å melde overgang fra PGA Touren. Ikke alle er til salgs for penger. Ei heller 7000 millioner kroner. Men så har også golfens største kommersielle vare til salt i maten fra før.

Når det er sagt: Kudos!