Forrige uke ble årets sesong av Sommerhytta på TV2 avsluttet. Noen av Sommerhytta-deltakerne som ikke vant, har fått opprettet støtteaksjoner – slik at også de skal få oppfylt hyttedrømmen.

Dette har blitt møtt med massiv kritikk.

Klikk her for å abonnere på Norsk debatt sitt nyhetsbrev

Triste saker

Det er trist å se at noen starter en Spleis-aksjon for at to unge, friske og «velstående» mennesker som var med i en konkurranse, skal få kjøpe hytte. Tanken var nok god når denne spleisen ble opprettet for paret, men det er lite gjennomtenkt.

Det er sjokkerende å se at det på nåværende tidspunkt er kommet inn 184 500 kroner.

Hva med de som faktisk trenger hjelp via Spleis?

Jeg lurer på hva de som bidrar til denne innsamlingen tenker. Vi har så mange mennesker som virkelig har behov for livsviktig hjelp, men likevel kan vi se at givergleden er større til dette formålet, enn til for eksempel en familie som samler inn penger til barnets nødvendige kreftbehandling.

Dette er bare trist.

Hytte er luksus

Jeg tenker at de som gir penger til Spleis burde sette det i perspektiv og tenke over hvem som virkelig trenger den givergleden. Å starte innsamling for to friske, unge mennesker slik at de kan kjøpe hytte er bare provoserende.

Hytte er ren luksus. Den kan de spare til selv, akkurat som alle vi andre blir nødt til.

Les flere meninger fra Norsk debatt her

Jeg håper at Sommerhytta-paret lar fornuften seire og innser at noen andre trenger disse pengene mer. Det må jo nesten være litt flaut å ta imot pengene, tenker jeg.

Til slutt vil jeg oppfordre Spleis til å ta grep og utvikle etiske retningslinjer for de ulike innsamlingene.