Gå til sidens hovedinnhold

Kun 50 tilskuere på 16.555 plasser er et uforståelig koronatiltak som gir misnøye

Når koronatiltakene ikke gir noen mening, så skaper de kun misnøye.

Nett på sak

INTILITY ARENA (Nettavisen): Innenfor portene er det en grense på 50 tilskuere. De kan altså sitte med 330 seter mellom seg. Utenfor er det en restaurant med uteservering der folk sitter med en halvliter og koser seg i solen, eller holder seg innendørs.

Dette er koronatiltak som er helt ubegripelige. Denne helgen spilte Vålerengas eliteserielag for kvinner og menn for tomme tribuner, og mandag var det KFUM sin tur.

Dette er bare et ekstremt eksempel på en nedstengning som ikke gir noen mening. Tusenvis av folk samles i parker, kjøpesentre og restauranter åpnes, og folk kan endelig gå på treningssenter.

  • Samtidig holder man altså stengt den aktiviteten som enklest kan tilby godt smittevern.
  • Intility Arena har 13 innganger som kan holdes separat.
  • Enmeteren kan byttes ut med ti-meteren og fortsatt vil det være plass til tusenvis av mennesker.

Det er rett og slett vanskelig å forstå.

De siste ukene har antallet som er lagt inn på intensivavdeling sunket som en stein. Enkelte dager er det null personer i hele Norge, men som oftest dreier det seg om en eller to.

Fortsatt er det smitte, og det kommer stadig nye mutasjoner som tyder på at viruset vil spre seg til de aller fleste er vaksinerte eller immune fordi de har hatt sykdommen.

Men samtidig er de aller fleste i de mest risikoutsatte gruppene helt eller delvis vaksinert, slik at smitten generelt er mindre farlig målt i innleggelser på intensivavdelinger og dødsfall.

Ingen er tjent med at folk gir blaffen i smittevern mens viruset ennå sprer seg i befolkningen. Derfor er det farlig når smitteverntiltakene oppfattes som meningsløse, og det danner seg lett en holdning om at det ikke er så nøye. Når den følelsen kommer samtidig som tiltakstretthet er det farlig.

I fotballen er det stor misnøye med myndighetenes håndtering av breddefotballen, det vil si lag fra 2. divisjon og nedover på herresiden. Andre idretter har opplevd ett år med nedstengning, og det vil utvilsomt føre til at mange barn og unge gir seg - med de helseproblemene som følger av mindre aktivitet og mosjon.

I idretts-Norge er tålmodigheten med kulturminister Abid Raja på bristepunktet, og i fotball-Oslo er det utålmodighet med Raymond Johansen. Felles er en følelse av at idretten kommer i andre rekke, til tross for at den har vært aktiv og ledende i å lage smittevernprotokoller for å komme i gang.

Det er greit nok å ha en målsetning om å redusere mobilitet generelt, men det blir ikke forstått når reglene blir så meningsløse som å sette grensen ved 50 tilskuere på en av landets største arenaer.

PS! Hva mener du? Er det fornuftig å sette en grense på 50 tilskuere på kamper i Toppserien og Eliteserien? Skriv et debattinnlegg!

Reklame

Endelig på lager igjen: Verdens smarteste ladekabel til mobil er norsk